Vremea | Prognoza Meteo pentru săptămâna 15 – 21 martie: ploi abundente, ninsori, furtuni!

Vorbim de o săptămână în care țara noastră va fi traversată succesiv de o serie de depresiuni mediteraneene care vor aduce precipitații din belșug, de toate felurile: ploi, lapovițe și ninsori. Din punct de vedere al temperaturilor vorbim de o săptămână cu valori sub normalul perioadei, chiar dacă la finalul ei maximele zilei încep să crească.
Luni, 15 martie:
Noaptea aduce minime de la 4 spre 6, 7 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția nordului Moldovei, prin centrul Munteniei, și sudul Transilvaniei, unde ne oprim la 2 – 3 grade. Prin zonele montane vorbim de minime în jurul a 0 – 1 grad, iar pe creste –2, –3 grade.
Maximele zilei diferă foarte mult de la o regiune la alta, astfel că, în timp ce prin Banat, Crișana și Maramureș, respectiv zonele montane, nu trecem de un 3 – 5 grade (cu –0 spre –2 grade pe creste), în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea ajungem la 14 – 16 grade. În restul țării vorbim de maxime de 6 – 8 grade prin nordul Moldovei, iar prin Oltenia și Transilvania ajungem la 8 – 10, 11 grade.
Avem parte de o zi cu precipitații la nivelul întregii țări și precipitații importante cantitativ, care vor ajunge, în cea mai mare parte a țării, la 15 – 20 l/mp. Vorbim de ploi, iar prin zonele montane vor predomina lapovița și ninsorile. Nu sunt excluse nici fenomenele convective prin Muntenia și sudul Moldovei.
Marți, 16 martie:
Vorbim de minime de la 0 – 2, 3 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, respectiv Oltenia, în timp ce prin Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea urcăm la valori de 6 – 8 grade. Prin zonele montane minimele nu trec de –0, –2 grade,

 » sursa: www.r3media.ro