Nu aveți proiect de țară/ Doar o maximă gargară – CRITICII.RO

2 min read
Nu aveți proiect de țară/ Doar o maximă gargară – CRITICII.RO

Dragi guvernanți, of, tot autocorectorul este de vină. Am vrut să scriu, draci guvernanți, am o întrebare pentru voi: Aveți un proiect de țară complet și coerent? Daca da, să ni-l prezentați și nouă. Și dacă îl aveți, îl respectați?

Conține cumva programul vostru, reîntregirea tarii? Unitatea teritorială și cea națională reprezintă noțiuni cunoscute? Pare-mi-se că nu. Sunteți voi conștienți de faptul că jumătate din națiunea română trăiește în afara hotarelor actualului stat? Că și românii din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și din alte țări , au același drepturi ca și cei care trăiesc aici. Ar fi o reparație morală dacă ați face ceva pentru ei, după ce tot voi i-ați alungat din țară. I-ați forțat să se desprindă de rădăcinile lor pentru a putea avea un trai mai bun.

Conține cumva programul vostru puncte prin care sprijină producătorii autohtoni? Haideți să nu ne mai facem cumpărăturile la hypermarketurile care sunt în proprietarea străinilor, ci la magazinele de la colț. Haideți să consumam produse naturale preparate în propria gospodărie sau în gospodăriile părinților și bunicilor noștri. Mall-urile și cultura lor nu trebuie să țină loc de educație pentru copiii noștri.

Apropos de educație, de ce nu aveți în programul vostru de țară nimic legat de școala românească?De ce nu vreți un popor educat? Doar pentru a-l conduce mai ușor? Vă dau doar un exemplu. Ce prostie este aceea cu manualele alternative? Istoria este cumva alternativă?

Conține cumva programul vostru modalități de redresare a agriculturii? Nu ați înțeles până acum că țăranul român reprezintă șansa redresării economiei naționale, iar piețele țărănești locale sunt indispensabile? Ați disprețuit țărănimea, iar țăranii au părăsit ograda și au plecat în țări străine unde au devenit sclavi. Rușine!

Sunteti doar niște slugi în fata altora. Până și instituțiile pe care le avem în exterior, în loc să funcționeze în interes național, ele servesc doar ca locuri bine plătite pentru cei cu relații la vârf. Luați exemplul Poloniei, aveți ce învăța.

Ce să vă mai întreb de aspecte legate de energii neconvenționale și regenerabile, de domeniul cercetării sau altele asemenea. Sunt limbi străine pentru voi.

Ne-ați vândut cu totul, iar atunci când nu mai controlăm domeniile strategice, resursele țării, am pierdut, de fapt, puterea. Suntem blocați, neputincioși, săraci.

Dar ne vom lua noi țara înapoi!

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.