10 mame dezvăluie ce mâncau atunci când alăptau

2 min read
10 mame dezvăluie ce mâncau atunci când alăptau

10 mame dezvăluie ce mâncau atunci când alăptau

Alina – Eu am mâncat tot ce am dorit, fără să exagerez. Am citit tot felul de opinii controversate, în care unii specialiști susțin că nu este bine să mânânci anumite alimente, că poate face colici bebelușul, alții care susțin că alimentația mamei nu are o influență atât de mare. Am decis să risc și, din fericire, bebelușa mea a fost foarte bine. Nu a avut nici prea mulți colici și a dormit bine. Evident, am evitat să consum alcool și cafea.
Denisa – nu am avut prea mult lapte, așa că am încercat să țin cont de ce mi-a zis medicul pentru a menține lactația și ca laptele să fie sănătos pentru bebe. Mâncam des alimente din cereale integrale, carne la cuptor sau la grătar, legume și fructe proaspete, multă apă. Știu că îmi era foarte sete după fiecare alăptare.
Ilinca – îmi amintesc și acum cu amuzament cum mă chinuiam să consum totul ca la carte. Compoturi din fructe, nu fructe crude, carne la grătar, ceai din chimen și anason pentru stimularea lactației etc. Cel mic tot a avut colici, însă nu ceva serios. Acum pot să râd pentru că a trecut ceva timp, dar pe vremea aceea eram extrem de strictă cu tot ce mâncam. Nu am pus gura nici măcar pe o picătură de cola.
Ana – am ținut cont de ce mi-a spus medicul pediatru și nu am abuzat de anumite alimente, gen varză sau cafea. Dar nici nu pot spune că am fost chiar o sfântă…am mai băut câte o gură de suc și am mai mâncat și dulciuri. Nu cred că trebuie să cadă nimeni în extremă…indiferent că este vorba despre alăptare sau despre orice altă situație.
Cristina – Nu m-a ajutat nimeni cât timp Ela era mică,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.