14 copii au ajuns la spital după ce au mâncat medicamente homeopate găsite la gunoi, crezând că sunt bomboane

2 min read
14 copii au ajuns la spital după ce au mâncat medicamente homeopate găsite la gunoi, crezând că sunt bomboane

14 copii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani au ajuns la secția de pediatrie a Spitalului Județean Roman, intoxicați cu medicamente homeopate expirate. Le-au găsit într-o pungă, aruncate la gunoi și au crezut că sunt bomboane, anunță News.ro.
Copiii se jucau pe stradă, când au descoperit o pungă plină cu medicamente homeopate la gunoi. Le-au mâncat, iar la scurt timp au început să aibă dureri abdominale și stări de vomă. Părinții au sunat imediat la spital, iar toți cei 14 copii au fost transportați de urgență la spital.

Copiii le-au spus cadrelor medicale că au crezut că mănâncă bomboane. Ceea ce au ingerat erau, de fapt, pastile homeopate expirate din anii 2016, 2017 şi 2018, care fuseseră puse în pungă şi aruncate la gunoi.
Aceeași sursă anunță că purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Andreea Trifan, a declarat că cei 14 copii au fost diagnosticați cu intoxicație cu medicamente. După ce au fost ținuți sub observație o perioadă, au fost externați. Starea lor este una bună.
Luna trecută, un alt caz similar s-a produs într-o tabără de copii din Poiana Brașov. Cei 28 de copii care au mers în tabără la ski, au ajuns la spital, unde au fost internați două zile și tratați cu perfuzii.
Micuții au suferit toxiinfecții alimentare, după ce au mâncat o ciorbă de văcuță la prânz. Părinții fac acuzații grave asupra localului în care s-a mâncat, spunând că mâncarea a fost preparată cu apă de la toaletă.
Inspectorii ANPC nu au dat încă de proprietarul localului, dar DSP a închis pensiunea, menționează brasov.net 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.