15 februarie – Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer. Peste 400.000 de cazuri sunt semnalate anual la copii și adolescenți

2 min read
15 februarie – Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer. Peste 400.000 de cazuri sunt semnalate anual la copii și adolescenți

Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer transmite un mesaj de sprijin către toți copii și adolescenții care s-au confruntat cu acest diagnostic crunt; precum și către familiile acestora, care trebuie să găsească putere și speranță în fiecare zi. 
Anual, peste 400.000 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Din păcate, nu toți supraviețuiesc.

„La fiecare trei minute, un copil moare de cancer. Gândeşte-te la asta! De Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer, suntem uniţi pentru a face din cancerul infantil o prioritate naţională şi globală în domeniul sănătăţii copilului, în sprijinul obiectivelor ţintă ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în domeniul cancerului la copii”, menționează unul dintre membrii organizației (sursa StiriTVR).
Aceeași sursă ne dezvăluie că Organizația Mondială a Sănătății își dorește să atingă un procent de supraviețuire de cel puțin 60%, pentru toți copiii diagnosticați cu cancer la nivel global, până în 2030. Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer este o amintire pentru noi toți, asupra acestui fapt.
În fiecare an, de 15 februarie, își face apariția simbolul fundiței galben-aurie. Acest simbol ne transmite tuturor faptul că fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală și psihosocială posibilă. 

În același timp, fundița galben-aurie atrage atenția asupra faptului că multe decese cauzate de această boală pot fi evitate, printr-o diagnosticare corectă, în timp util. 
Anul acesta, mesajul transmis pe data de 15 februarie este „We have a vision! Act now!”, punând accentul pe omagiul adus copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer pentru curajul şi rezistenţa lor, dar şi de pe recunoaşterea şi înţelegerea amprentei pe care vieţile lor o pun asupra lumii şi asupra viitorului comun.
România sărbătorește această zi prin acțiuni și campanii care vin în sprijinul tuturor copiilor diagnosticați cu cancer. 
Amintim două dintre ele: Asociația Little People (din Cluj-Napoca) și Asociația P.A.V.E.L.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.