16 copii de la o grădiniță din Iași au fost iradiați si au avut nevoie de îngrijiri medicale

2 min read
16 copii de la o grădiniță din Iași au fost iradiați si au avut nevoie de îngrijiri medicale

O comisie a Inspectoratului Școlar a fost trimisă la o grădiniță din Iași pentru a demara o anchetă, după ce 16 copii din cei 25 dintr-o clasă s-au simțit foarte rău și au avut nevoie de îngijire medicală. Se presupune că educatoarele au pornit o lampă UV în prezența acestora. Mulți dintre copii lipsesc de la grădiniță pentru că au nevoie de îngrijiri medicale pentru o perioadă mai lungă de timp și nu au voie să fie supuși la nicio sursă de lumină foarte puternică. Unul dintre aceștia a avut nevoie și de internare în spital. 
Lampa UV a fost pornită dintr-o greșeală umană, spune conducerea grădiniței, cu câteva zile în urmă, însă îngrijitorii unității de învățământ și-au dat seama că acea lampă funcționează mult prea târziu: copiii fuseseră deja expuși la radiații. Pe 4 mai, după ce au dormit la prânz, copiii au acuzat usturimi și arsuri la nivelul ochilor, iar pe față aveau pete roșii. Au fost preluați de părinți, iar câțiva dintre ei au ajuns la spital în seara respectivă. Unii la spitalul de neurochirurgie, trimiși acasă cu tratament, iar un altul internat la spitalul de copii cu conjuctivită severă.

Unii părinți spun că totul a fost o greșeală, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost anunțat abia a doua zi. Alți părinți însă susțin că au de gând să facă o plângere la Parchet pentru vătămare corporală din culpă, mai ales că unitatea de învățământ susține că au fost expuși numai 30 de minute, însă simptomele copiilor dovedesc contrariul. 
Surse: Știrile ProTV, Observator News
Citește și:

Un educator transgender către copiii de la grădiniță: „Medicii aleg dacă ești băiat sau fată, dar uneori greșesc”
Am primit o înștiințare de la grădiniță că fiica mea de 4 ani este grasă
Mi-am găsit fiica la grădiniță singură și încuiată într-o cameră întunecată

Alte articole care te-ar putea interesa

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.