2024, te așteptăm! – CRITICII.RO

3 min read
2024, te așteptăm! – CRITICII.RO

Trăim din ce în ce mai bine. Așa ne spunea Florin Cîțu , acest Bruce Willis al politicii românești, Filmul „Greu de ucis” cred că l-a avut ca model pe acest mascul feroce, „idolul la femei” , cum spune un clasic în viață.

Credeați că după ce nu a mai fost premier e mai bine? În niciun caz! Aceeași Mărie, cu altă pălărie. Se schimbă doar actorii, piesa de teatru este aceeași. Cei care se revoltă, sunt extremiști. Daca tac și se conformează, regizorul piesei adaugă noi și noi scenarii.

Însă, a venit momentul în care nu se mai poate. Stiu că tot am spus că nu se mai poate și am rezistat eroic. Acum chiar nu se mai poate. De ce? Simplu. Cei mai mulți români nu mai au fizic posibilitatea de a-și plati facturile, ratele și restul. Liberalizarea pieței energiei și măsurile luate de guvernele Cîțu și Ciucă au dus la creșterea indicelul ROBOR cu 70%. Acest indice este unul de referință pentru dobânzile creditelor acordate de bănci altor bănci, dar și pentru creditele pentru populație, în special cele imobiliare.

Gândiți-vă ce înseamnă pentru un român care știe clar ce plăți are de făcut, să se trezească cu rate mai mari la bănci, mulți se vor găsi în situația în care nu vor putea plăti, iar efectele continuă: popriri, executări silite etc. Nu mai vorbesc despre faptul că românii, plătind mai mulți bani pentru creditele la bănci, vor aloca mai puțini bani pentru consum, întreaga economie fiind afectată.

S-a făcut atâta reclamă, propagandă în legătură cu liberalizarea pieței de energie electrică, vezi Doamne românii se vor bucura de mai multe beneficii, printre care și prețuri mai avantajoase la energia electrică. Nu numai că nu sunt avantaje, dar consecințele sunt dramatice: modul complet neprofesionist de a liberaliza piața energiei are consecințe nefaste, care acționează în lanț și afectează grav viața românilor, prin prisma faptului că sar în aer prețurile reglamentate, ceea ce duce la creșterea inflației. Dacă inflația crește, cresc și dobânzile și, implicit, și ROBOR, adică oamenii plătesc credite mai scumpe. Ați văzut ce legătură simplă? Liberalizarea pieței de energie a dus după etapele intermediare prezentate anterior, exact la acea creștere a ratelor plătite pentru credite. ROMÂNII TREBUIE SĂ ȘTIE!

Există situații în care părinții dintr-o familie au câte două sau chiar trei locuri de muncă pentru a putea face față. Aceștia nu muncesc pentru a trăi , ci trăiesc pentru a munci. Vă mai surprinde în aceste condiții scăderea natalității din România?

O glumă tristă, dar cu un mare substrat, spune că România este o țară foarte bogată si ca de 30 de ani tot se fură și încă mai este loc de furat. Problema este că înainte se furau bogățiile naturale, fabricile, acum se fură de la oamenii cinstiți care abia trăiesc de azi pe mâine. Fiecare leu adunat în buzunarele „băieților deștepți” este un leu furat de la noi.

Cele mai importante domenii pe care se bazează întreaga structură a unei țări,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.