5 fetițe din Olt acuză un șofer de microbuz de agresiuni sexuale, însă autoritățile nu le dau crezare

2 min read
5 fetițe din Olt acuză un șofer de microbuz de agresiuni sexuale, însă autoritățile nu le dau crezare

Din păcate, de multe ori astfel de cazuri sunt trecute cu vederea de către autorități. Doar 14% din cazurile de abuz sexual asupra minorilor ajung în judecată, din lipsa infrastructurii pentru audierea victimelor, dar și lipsa de procurori și polițiști specializați în instrumentarea cauzelor cu minori.
5 fetițe din Olt acuză un șofer de microbuz de agresiuni sexuale. Autoritățile nu le dau crezare
Mai multe fetițe din județul Olt au depus, în 2019, mărturie împotriva unui șofer de microbuz școlar pe motiv că acesta le-a agresat sexual în repetate rânduri. Fetele au mărturisit că au fost pipăite pe sâni, pe fund, pe picioare, în zona intimă și sărutate cu forță. Potrivit libertatea.ro, agresorul are 62 de ani și este și proprietarul unui magazin alimentar din comuna Dobrun, Olt.

Procurorul care s-a ocupat de acest caz a decis, însă, să claseze dosarul pe motiv că „fapta nu există”, fiindcă nu există martori sau probe care să dovedească ce s-a întâmplat. Însă în momentul în care una dintre fete a declarat că a fost atinsă pe fund de agresor, a există un martor – o colegă de clasă, procurorul susținea că declarația acesteia nu coincide cu cea a colegei sale agresate. „Există o neconcordanţă cu privire la regiunea anatomică atinsă de către făptuitor, întrucât fata agresată a declarat că a fost atinsă deasupra feselor, colega ei a declarat că fata a fost atinsă pe fese”, a menționat procurorul, potrivit libertatea.ro.
Citește și: Un bărbat din Călărași îi punea fiicei vitrege somnifere în lapte și o agresa sexual. Familia nu a crezut-o și s-a dus singură la poliție
În octombrie 2019, dosarul a fost redeschis și s-a reluat urmărirea penală după ce mama uneia dintre fete a contestat decizia instanței de a clasa dosarul. În februarie 2021,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.