5 motive pentru care aveți nevoie de un asistent educațional digital în activitatea la clasă

2 min read
5 motive pentru care aveți nevoie de un asistent educațional digital în activitatea la clasă

În ultimul deceniu, tehnologia a devenit o parte din ce în ce mai importantă din viața noastră de zi cu zi, iar ultimii 2 ani ne-au arătat cât de prezentă și necesară este aceasta și în procesul educațional. Elevii trăiesc și cresc o dată cu tehnologia. Telefonul, tableta și laptopul fac parte integrantă din viața lor, iar uneori, conexiunea digitală este chiar mai puternică decât ar trebui.
Actul educațional evoluează, iar tehnologia modernă determină salturi spectaculoase. Cu toții participăm la metamorfoza educației în România zilelor noastre: părinți, elevi și învățători deopotrivă. În acest context fericit, accesul la instrumente digitale utile contribuie semnificativ la evoluția calității actului educațional.
Peste 24.000 de învățători din România au încercat deja ȘcoalaIntuitext.ro în activitatea la clasă și acasă. Ei au descoperit care sunt principalele avantaje pe care le poate aduce utilizarea unui asistent educațional digital. Platforma a facilitat dezvoltarea unei adevărate sinergii educaționale, creată de toți cei implicați în proces.

Principalele obiective ale unui asistent educațional al activității de la clasă sunt:

să optimizeze procesul de planificare și pregătire prin care trece învățătorul
să crească interactivitatea și atractivitatea lecțiilor
să îmbunătățească și ușureze comunicarea învățător-elev-părinte
să faciliteze evaluarea obiectivă a formării și dezvoltării competențelor elevilor
să ofere, în orice moment, o imagine de ansamblu a rezultatelor clasei

În numeroase state occidentale, utilizarea unui asistent educațional digital la clasă este o practică uzuală și și-a dovedit deja eficiența. Analiza rezultatelor pe care cadrele didactice le obțin în urma utilizării unui asistent digital, precum și felul în care schimbă dinamica de lucru de la clasă au dus la îmbunătățirea constantă a acestor instrumente, astfel încât să răspundă cât mai personalizat nevoilor educaționale ale tuturor actorilor implicați în procesul educațional.
Învățătorul reușește, astfel, să dezvolte o relație educațională transparentă cu elevii săi, să-i implice și să-i responsabilizeze într-un mediu atractiv. Mediul digital incluziv, responsabilizarea online și sistemul clar de raportare reprezintă pilonii de bază pentru un proces educațional modern și de durată.
Pentru a putea veni în întâmpinarea învățătorilor din România și a-i ajuta în activitatea lor de la clasă – indiferent că școala are loc în online sau offline, specialiștii ScoalaIntuitext.ro au discutat cu numeroși utilizatori ScoalaIntuitext.ro și au înțeles principalele nevoi ale acestora, precum și problemele cu care se confruntă. Astfel, ScoalaIntuitext.ro a devenit un instrument cu adevărat util pentru toate clasele din școlile românești, fiind creat împreună cu cadrele didactice, părinții și elevii.
Citește aici principalele 5 motive pentru care un asistent educațional digital vă va ușura activitățile pentru clasă și acasă!

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.