6 lecții de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinții care nu vor copii obezi

2 min read
6 lecții de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinții care nu vor copii obezi

Surse: facebook.com/mihaela.bilic/posts/, facebook.com/MegaImageRomania/
Sursă poză principală: istockphoto.com

Nu confundați iaurtul cu fructe cu iaurtul simplu
Una dintre lecțiile de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinți este aceasta: este recomandat să se facă diferența între tipurile de iaurt oferite copilului. Astfel, iaurtul simplu, natur, poate fi mâncat zilnic și de mai multe ori pe zi, fiind un aliment de bază.
De partea cealaltă, iaurtul cu fructe este un desert deoarece are zahăr adăugat, ceea ce va duce la o creștere a numărului de calorii. Spre exemplu, un iaurt de 125 g cu fructe poate conține în jur de 81 de calorii și 11,6 g zaharuri (la 100 g). În aceste condiții, ar trebui consumat de copii ocazional.
O sugestie făcută de nutriționist pentru părinți este, pentru a se îmbina nevoia de a avea „ceva dulce” a copilului cu aceea de a primi un aliment cu valoare nutritivă, să se transforme iaurtul cu fructul într-o înghețată. Nu numai că aceasta nu va avea foarte multe calorii, dar îl va face fericit pe copil, permițându-i să se delecteze cu un desert îndrăgit.

Faceți diferența între alimente de bază și alimente facultative
În vederea asigurării unei diete echilibrate, copilul ar trebui să mănânce în primul rând alimente de bază. Acestea sunt alimentele importante, care ar trebui consumate zi de zi, chiar și de mai multe ori. Ține însă cont de următorul aspect: când stabilești porția unui copil, ar trebui să te raportezi la dimensiunea palmei sale, nu a celei de adult. Printre alimentele de bază se numără: fructele și legumele, pâinea, laptele, brânza proaspătă de vaci, peștele, carnea, ouăle, fasolea boabe, cartofii (cu condiția să nu fie prăjiți), supele și ciorbele, apa.
Alimentele facultative se referă fie la cele care nu ar trebui consumate zilnic,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.