7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta

2 min read
7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta

Cum să se orienteze în spațiu
Fie că este vorba despre localitatea voastră, fie că este vorba despre un oraș străin sau de o călătorie în natură, abilitatea de a se orienta în spațiu este una dintre cele mai importante abilități pe care copilul trebuie să o învețe de la tine.
Înainte de orice, trebuie să te asiguri că micuțul tău înțelege concepte precum: „la dreapta/ la stânga”, „înainte”, „înapoi”, „întoarce-te”, „mergi drept înainte” etc. După aceea poți începe să-l înveți, de exemplu, cum să se orienteze pe o hartă. Un prim pas este să-i arăți cum să poziționeze harta către nord și cum să descifreze simbolurile de pe artă. Explică-i, de pildă, că liniile albastre sunt apele, că punctele sunt localitățile, că liniile roșii sunt drumuri principale etc..
Odată ce se descurcă pe hartă, poți să-i arăți cum se lucrează cu o busolă. Mai întâi, arată-i că punctele cardinale indicate de aceasta sunt aceleași ca acelea arătate de hartă. Spune-i că indiferent unde s-ar afla, busola va indica nordul datorită câmpului magnetic. Ca să ajungă spre sud, va trebui să o ia în direcția opusă celei indicate de acul magnetic.
Îți vei ajuta copilul mai mult decât îți închipui dacă îl vei învăța și cum să se descurce dacă se află într-o pădure. Mai întâi de toate, sfătuiește-l să găsească nordul, iar pentru a reuși se poate ghida și după:

Mușchiul crescut pe copaci- Acesta crește de obicei pe nord
Pânzele de păianjen (acestea se află în general pe latura sudică a copacilor)

În cazul în care s-ar pierde într-o pădure, ar trebui să procedeze după cum urmează:

Să nu intre în panică
Să rămână, pe cât posibil, într-un anumit loc pentru a fi mai ușor de găsit
Pentru a se face auzit,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.