Un psihiatru despre comportamentul lui Iohannis după Balș: nu este în apele lui, trebuie o analiză
2 min readDupă Colectiv, maternitatea Giulești au urmat spitalul din Piatra Neamț și acum institutul Matei Balș din București. Românii mor în spitale uciși carbonizați de flăcările fierbinți.
La numai o zi după dramaticul eveniment care a scos ieri în stradă o mulțime impresionantă de români, președintele României s-a pozat pe pârtia de schi de la Păltiniș. Acesta manifesta bunădispoziție și un zâmbet atrăgător și plin de o aroganță greu de egalat.
Am contactat un medic psihiatru să ne ofere un punct de vedere cu privire la lipsa de empatie a președintelui și diagnosticul ce ne-a fost dat este unul grav: este foarte probabil ca președintele țării să nu poată trece un examen psihiatric care să îi permită ocuparea unei funcții publice atât de importante:
„Este nevoie de o analiză psihiatrică detaliată a acestuia. Președinte pare desprins din realitatea zilelor noastre și desprins de ceea ce se întâmplă cotidian.
Narcisismul de care dă dovată depășește limita normalului și vorbim de un caz care necesită a fi cercetat. Nu știu dacă acesta este capabil la moment să conducă România, eu am rezerve cu privire la acest lucru.
Un individ devine bolnav psihic atunci când nu se mai acceptă pe sine însuși sau pe alții, când are o preocupare excesivă pentru propriul corp și propria persoană, când pierde contactul cu realitatea retrăgându-se în propria lume și nu se mai poate adapta normelor sociale, ocupaționale și culturale.
Luați definiția de mai sus și fiecare român să tragă propria concluzie, eu nu pot decât să v-o prezint așa cum este ea menționată în tratatele de medicină” a declarat E.P., medic psihiatric sub protecția anonimatului.
Boala psihică este privită încă de către societate ca o afecțiune rușinoasă, chiar reprobabilă. Acest fapt explică reticența multor persoane aflate în impas sufletesc de a apela la psihiatru. De aceea, trebuie să subliniem ca știința modernă a demonstrat că maladia psihică este o boală ca oricare alta, provocată în principal de dereglări organice intime în creer, iar cel afectat trebuie îngrijit, tratat și privit ca un individ cu drepturi egale cu ceilalți membri ai societății.