Investiţiile. Idei de investiţii pentru copii

3 min read
Investiţiile. Idei de investiţii pentru copii

Iată cateva lucruri interesante despre investiții:

Primele forme de investiții datează încă din anul 1700 I.H, în Codul lui Hammurabi, unde sunt menționate: tranzacțiile comerciale, transferuri de proprietate, acorduri de închiriere și dobânzi. 
Dobânzile conturilor de economii junior sunt mai generoase decât conturile sau depozitele pentru adulți, cu taxe și comisioane ce pot fi și 0%, tocmai pentru a încuraja acest demers. 
În Statele Unite, 6 din 10 părinți economisesc bani pentru facultatea copiilor, uneori chiar din primii ani de viață ai acestora. 
Investiția în educație este cea mai valoroasă și este potrivită pentru toate vârstele. 

Instrumentele de investiții cunoscute
Din fericire, există numeroase forme de investiții, cu adresabilitate extinsă. Și când nu ne dăm seama, investim poate în activități, planuri, gânduri și dorințe. O investiție înseamnă, printre altele, gândul la viitor. Rezultatul se poate traduce în bani, cel mai adesea, sau în alte forme de recompense. Satisfacția este de cele mai multe ori aceeași – aceea că planurile tale au avut rezultat pozitiv. 
Instrumentele de investiții au riscuri și ceea ce este important de știut încă de la început este că, niciuna dintre formele de investiții nu este lipsită de acest factor, chiar dacă uneori este “îmbrăcată” în așa zisa expresie “fără riscuri”. 
Prețul plătit de fiecare dată este timpul prețios pentru studiu, cunoaștere, implicare activă, testare și în cele din urmă implicarea în investiția propriu-zisă. 
Așadar, am enumerat mai sus pașii necesari premergatori unei investiții. Niciodată spontan, împins de dorințe sau anturaj, nici împins de mirajul unui câștig “peste noapte”, ci cu foarte multă muncă, răbdare, atenție și studiu.  Enumerăm, totodată, câteva dintre investițiile convenționale, cunoscute de un public larg:
1. Depozitele bancare – acestea sunt instrumente extrem de cunoscute și folosite, cu un randament al riscului scăzut, dar nu absent. Instituțiile ce oferă astfel de servicii sunt băncile. IFN-urile, deși oferă produse și servicii asemănătoare băncilor, nu dețin depozite bancare, ci doar oferă împrumuturi rapide, cu sume mici și dobanzi ridicate.
2. Titlurile de stat – produse ce au căpătat amploare în ultima vreme, întrucât statul român a oferit posibilitatea de a le accesa pe perioada scurte, medii sau lungi. Titlurile de stat sunt considerate cele mai sigure f0rme de investiții, cu mențiunea că, și un stat poate da faliment, deși nu este o situație des întâlnită. 
O definiție concisă: titlurile de stat sunt instrumente financiare care atestă o datorie publică emisă de statul român, pentru a sprijini cheltuielile guvernamentale.
3. Fondurile mutuale – sunt printre cele mai cunoscute forme de investiții și au ca scop principal atragerea banilor din partea investitorilor și investirea lor în diverse instrumente financiare, cum sunt: acțiunile, instrumentele monetare sau obligațiunile. 
4. Înființarea unei afaceri – dezvoltarea propriului business se numără cu succes printre formele de investiții pentru viitorul tău, dar și al familiei tale. O idee de afacere îți poate aduce stabilitate financiară, te poate implica în luarea unor decizii importante și te poate face un bun strateg. 

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.