ISABION®, biostimulantul de la Syngenta pentru creșterea randamentului și îmbunătățirea calității producției – 4media.INFO
2 min read Adrian Radu
– 13 septembrie 2021 08:59
Isabion® este noua soluție Syngenta pentru culturi horticole disponibilă fermierilor începând cu sezonul 2022. Este un produs de origine naturală obținut din hidroliza de colagen, o materie primă foarte bogată în aminoacizi. Poate fi utilizat în aplicații foliare sau prin irigare pentru revitalizarea plantelor, deținând un echilibru optim de aminoacizi, peptide și nutrienți.Isabion® ajută plantele să depășească perioadele de stres, să-și satisfacă cerințele ridicate în timpul celor mai importante faze fiziologice (înflorit, legarea fructelor), contribuind totodată la nutriția cu bacterii a solului. Prin urmare, poate fi considerat ca un biostimulant, osmoprotectant, antioxidant și produs anti-senescență.Biostimularea plantelor de cultură este complementară nutriției culturilor și protecției culturilor, deoarece este îmbunătățită eficiența absorbției de nutrienți pe de o parte și de cealaltă parte, se îmbunătățesc mecanismele de răspuns la stres ale culturii.Beneficii nete1. Efect anti-stres și anti-senescență:
– Stresuri abiotice (frig, căldură, secetă, îngheț, grindină etc.)
– Criza de transplant care încetinește înrădăcinarea și deficiența de calciu
-Fitotoxicitate datorată tratamentelor necorespunzătoare cu produse de protecție a plantelor
2. Creșterea fertilității și a capacității de reproducere:
-Înflorirea și legarea fructelor (fertilitate mai mare și reducerea fructelor căzute printr-o vitalitate mai mare a frunzelor, tulpinilor și rădăcinilor)
-Maturare (fructe mai omogene și cu o mai bună calitate (culoare și zahăr)
3. Îmbunătățirea activității bacteriene din sol și nutriția plantei:
-Prevenirea și recuperarea de deficiențe nutriționale (cloroză), în amestec cu micro-elemente (efecte chelatoare și transport de micro-nutrienți)
-Îmbunătățirea activității bacteriene din sol prin activarea micro-florei naturaleEfect anti-stresStresul, precum temperatura scăzută sau ridicată, seceta, înghețul, leziunile apărute din cauza grindinei și inundațiile pot avea un efect negativ asupra metabolismului plantelor, cu o reducere semnificativă a calității și cantității culturilor. Acești factori de stres au fost asociați cu producția de specii reactive de oxigen (ROS),