Andrei Hangan(AUR) – Cum se implică ministerul Sănătății pentru a soluționa lipsa de personal din unitățile spitalicești?
2 min readPandemia a lovit puternic România și sistemul medical învechit. Mai mult decât atât, spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal specializat. De exemplu, criza de medici de la Spitalul Județean de Urgență Brăila afectează secția de cardiologie, iar pacienții sunt puși pe drumuri.
Astfel, secția a fost restrânsă, în contextul în care doar doi medici cardiologi au rămas în spital, iar conducerea spitalului a decis reducerea numărului de paturi de la 60 la 16.
Andrei Hangan, deputat AUR în Parlamentul României a adresat o întrebare ministrul Sănătății, Attila Cseke, pentru a scoate la iveală măsurile pe care acest minister le are și vrea să le implementeze:
„Ca urmare a acestei crize, pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Brăila sunt fie redirecționați, fie transferați în județul Galați sau la București. În plus, sunt afectate și secțiile de Medicină Internă, unde foarte mulți specialiști s-au pensionat.
Situația este gravă, mai ales în condițiile în care ne confruntăm cu o pandemie, iar bolnavii cronici nu pot fi lăsați de izbeliște, în niciun caz. Aşadar, vă rugăm să ne precizaţi:
– Care este rezoluția ministerului Sănătății cu privire la criza de medici din Spitalul Județean de Urgență Brăila, precum și a celorlalte unități din țară care se confruntă cu această problemă?
– În ce măsură se implică ministerul pe care îl conduceți pentru a soluționa lipsa de personal din unitățile spitalicești, care afectează în mod direct pacienții cronici?
– Ce măsuri are în vedere ministerul Sănătății, luând în considerare experiența dobândită după un an de la debutul pandemiei de SARS-CoV-2 în România, astfel încât atât pacienții COVID, cât și cei cronici să nu mai fie puși în imposibilitatea de a se trata la unitățile spitalicești?, cere Andrei Hangan de la ministerul Sănătății.