PROIECT EDUCAȚIONAL LA NIVEL JUDEȚEAN – R.E.S.T.A.R.T.

3 min read
PROIECT EDUCAȚIONAL LA NIVEL JUDEȚEAN – R.E.S.T.A.R.T.

PROIECTUL JUDEȚEAN R.E.S.T.A.R.T.
Asociația SELLification4EDUcation alături de partenerii săi, derulează Proiectul Județean R.E.S.T.A.R.T. Nume proiect: PROIECT EDUCAȚIONAL LA NIVEL JUDEȚEAN – R.E.S.T.A.R.T.Organizatori: Inspectoratul Școlar Județean Dolj
Asociația SELLification4EDUcation
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova-DoljCondiţii de participare: 1. Participarea la Workshop – 05.03.2022, 8.30-13.00 – Restaurant ”Dacia” Craiova – Înscrieri aici: https://forms.gle/JFUAuWPf895Z957A6
Detalii în regulamentul atașat.Perioadă înscriere: 24.02.2022 – 04.03.2022Perioadă desfăşurare: 24.02.2022 – 05.03.2022PROIECTUL R.E.S.T.A.R.T.
Responsabilitate, Educație emoțională, Siguranță și securitate, Toleranță, Aptitudini, Recunoștință, Temperament
 Scopul principal al proiectului este inițierea și/sau aplicarea la grupă/clasă a unor metode, procedee și tehnici de abordare a predării- învățării-evaluării inovative, preluate din cercetarea educațională de profil în scopul promovării comunicării asertive, a educației emoționale și combaterea bullying-ului, formarea cadrelor didactice prin intermediul unui Workshop și a unor Ateliere de formare în vederea prevenirii şi conştientizării elevilor cu privire la efectele comportamentelor violente din şcoală şi formarea unei atitudini civice conştiente şi durabile faţă de acest fenomen social astfel încât să devină mai buni, mai toleranţi, mai responsabili, promovarea metodelor de comunicare nonviolentă și adaptarea întregului proces de instruire la D.I.S.C.-ografia comportamentală a fiecărui elev în parte.
De asemenea, implicarea cadrelor didactice în Programul de Voluntariat S.N.A.C. – Strategia Națională de Acțiune Comunitară prin acţiunile și programele comunitare, ca activități voluntare, reprezintă o oportunitate de învăţare valoroasă, care nu vine prin studierea cărţilor, ci prin implicarea activă şi personală în procesul de învăţare. 
Perioada de desfășurare a proiectului județean – 7 luni : 14.02.2022 – 31.08.2022
REGULAMENT DE IMPLEMENTARE ȘI PARTICIPARE ÎN PROIECTUL JUDEȚEAN R.E.S.T.A.R.T. :

Participarea la Workshop – 05.03.2022, 8.30-13.00 – Restaurant ”Dacia” Craiova – Înscrieri aici: https://forms.gle/JFUAuWPf895Z957A6
Semnarea parteneriatelor de participare în cadrul proiectului (vor fi distribuite pe mail participanților la Workshop)
Implementarea a 2 (două) activități cu elevii 
Monitorizarea, evaluarea, diseminarea și multiplicarea activităților și rezultatelor proiectului pilot (popularizare rezultate în Comunitatea Educatorilor Sellification)
Realizarea raportului final și transmiterea documentelor de participare în cadrul proiectului (formular online)

  Certificare:
Cadrele didactice implicate vor primi adeverințe și diplome de participare în urma parcurgerii tuturor etapelor proiectului, după cum urmează:

Adeverință pentru inițierea și/sau aplicarea la grupă/clasă a unor metode, procedee și tehnici de abordare a predării- învățării-evaluării inovative, preluate din cercetarea educațională de profil în scopul promovării comunicării nonviolente, a educației emoționale și combaterea bullying-ului prin activități de învățare experiențială și psihodramă – D.I.S.C.-ografia comportamentală.

Adeverință pentru schimbul de experiență interșcolar între cadrele didactice prin intermediul Comunității Educatorilor Sellification și a platformei Asociației;
Adeverință pentru promovarea imaginii școlii în cadrul proiectului desfășurat;
Adeverință de voluntariat pentru participarea și coordonarea elevilor în cadrul acțiunii de voluntariat a Proiectului R.E.S.T.A.R.T., cuprinsă în Calendarul S.N.A.C. Dolj 2021-2022.
Acordul de parteneriat.
Adeverință membru organizație (acolo unde este cazul).
Certificat de participare Workshop de formare.

  Cadrele didactice participante doar la Workshop, fără a parcurgere etapele proiectului vor beneficia numai de certificatul de participare la acesta.
Detalii în regulamentul atașat.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.