Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella

2 min read
Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella

Alertă alimentară în Europa! Un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella
Părinții din America, Europa și nu numai se grăbesc să arunce cutiile de lapte praf Similac care provin din anumite loturi! Produsele, comercializate în mai multe farmacii şi lanţuri de magazine, au fost retrase de urgenţă de la raft, iar părinţii care le-au cumpărat sunt sfătuiţi să le returneze și să își mai hrănească bebelușii cu ele, întrucât au provocat îmbolnăviri în rândul sugarilor, inclusiv un deces.

Astfel, FDA le recomandă părinților să nu le dea copiilor lapte praf Elecare Similac sau Alimentum Similac, cu următoarele caracteristici:

primele două cifre de pe ambalaj sunt de la 22 la 37;
codul de pe recipient conține K8, SH sau Z2;
data de expirare este 1 aprilie 2022 sau mai târziu.

Retragerea de pe piață a avut loc în urmă plângerilor consumatorilor cu privire la bacteria Cronobacter, care poate provoca infecții care pun viața în pericol, cum ar fi septicemia sau meningita. Potrivit FDA, simptomele sepsisului și meningitei la bebeluși pot include:

refuzul mâncării;
iritabilitate;
modificări ale temperaturii corporale;
icter;
respirație șuierătoare;
stare anormală de agitație.

Infecția cu Cronobacter poate provoca, de asemenea, leziuni intestinale și se poate răspândi prin sânge în alte părți ale corpului, avertizează FDA. 
Potrivit abc13.com, la câteva zile după retragerea anumitor produse Similac de pe piață, o mamă din zona Houston, Ashley Jove, a fost nevoită să își ducă de urgență copilul de 6 luni la spital și spune că a fost una dintre cele mai grele experiențe pe care le-a trăit. Ashley știe că bebelușii au tendința de a se îmbolnăvi frecvent, așa că atunci când pediatrul fiului ei a spus că probabil cel mic nu avea nimic grav,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.