An școlar pe module. Cum se va calcula media finală?

2 min read
An școlar pe module. Cum se va calcula media finală?

Cum se vor calcula mediile anuale ale elevilor în noul an școlar
Regulamentul de funcționare a școlilor a fost modificat recent, iar una dintre schimbări a fost introducerea sintagmei „prin rotunjire”, în formula de calcul a mediei generale: „Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, prin rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele și de la purtare”, se arată în actul normativ. Până acum nu era prevăzută această rotunjire în ROFUIP 2020, ci scria explicit că se calculează „fără rotunjire”.

„Media are două zecimale ca până acum. O medie de 9,46, la final de an, nu se rotunjește la 9,00, cum nici o medie de 9,87 nu se rotunjește la 10,00, așa cum s-a înțeles din câteva titluri din presă. Rotunjirea la care se referă alineatul 4 este rotunjirea unei medii anuale generale de 9,458 la 9,46, adică intră în discuție a treia zecimală.
Două zecimale înseamnă că nu facem prin trunchiere, pentru că trunchiere înseamnă că, de la a două zecimală, restul le tai. Rotunjirea înseamnă că, așa cum spuneam, dacă ai media 9,458 va fi media 9,46. Profesorii care întreabă… am convingerea că o să avem timp să îi învățăm, pentru că noi la anul în iunie încheiem aceste medii. (…) Aproximarea este prin adaos sau prin lipsă în funcție de a treia zecimală”, a declarat Sorin Ion.
În ceea ce privește media la o disciplină, pentru că nu mai există cele două semestre aceasta se va încheia la final de an, în iunie 2023, cu toate notele de până atunci. La o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note, ceea ce înseamnă că profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.
„De exemplu,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.