A fost înregistrat primul caz de hepatită acută, cu origine necunoscută, la copii, în România! Ce spun medicii

2 min read
A fost înregistrat primul caz de hepatită acută, cu origine necunoscută, la copii, în România! Ce spun medicii

România a înregistrat primul caz de hepatită acută, cu origine necunoscută, la copii!
Ministerul Sănătății a anunțat că România a înregistrat primul caz de hepatită acută, cu origine necunoscută, la copii! Este vorba despre o fetiță de 5 ani din zona București Ilfov, care, în prezent, este internată la spital și primește medicație simptomatică.

„Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în dată de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străînătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze 500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică”, a precizat, luni seară, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.
Alte 169 de astfel de cazuri au fost înregistrate în 11 țări, în rândul copiilor cu vârste cuprinse între o luna și 16 ani, potrivit OMS. Majoritatea cazurilor – 114 – au fost raportate în Regatul Unit. Au fost înregistrate 13 cazuri în Spania, 12 în Israel, nouă în Statele Unite și un număr mai mic de cazuri confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit OMS.
Copiii infectați au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. Dintre aceștia, un copil a murit, iar 17 au avut nevoie de transplant hepatic.
Din cele 169 de cazuri înregistrate în lume, la 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.
„Adenovirusul a fost detectat în cel puțîn 74 de cazuri,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.