A încercat să vândă străinilor ROMEXPO și acum a fost premiată de PNL cu nominalizarea ca judecător CCR -Iulia Scântei – CURIERUL ROMÂNESC

3 min read
A încercat să vândă străinilor ROMEXPO și acum a fost premiată de PNL cu nominalizarea ca judecător CCR -Iulia Scântei – CURIERUL ROMÂNESC

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, în urma audierilor, toate cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale – Iulia Scântei, Peter Ecksterin-Kovacs şi Radu Ghidău, relatează Agerprres.

Bogdan Licu e procurorul teflon. Nu se strică, nu se murdărește, indiferent câte dovezi ale imposturii, lipsei de profesionalism și obedienței politice se strâng în dreptul său. Sunt calitățile care l-au propulsat în vârful ierarhiei procurorilor și, acum, la Curtea Constituțională. Suntem martorii unei noi degradări a actului politic și administrativ de către coaliția PSD-PNL-UDMR.

De asemenea, numirea Iuliei Scântei ridică un mare semn de întrebare, dată fiind complicitatea sa politică la cel mai mare tun imobiliar cu terenuri ale statului în „afacerea Romexpo”.

Marea pată de pe CV-ul Iuliei Scântei este participarea sa activă la „afacerea Romexpo”, marele tun imobiliar orchestrat de PSD și PNL cu terenuri din patrimoniul statului. Pe scurt, legea prevede ca statul român să cedeze gratuit 46 de hectare de teren în cea mai scumpă zonă din București către Camera de Comerț și Industrie (CCIR). Camera, la rândul său, a anunțat că vrea să ridice pe acest teren un proiect imobiliar uriaș în parteneriat cu grupul Iulius, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu. Dascălu e originar din Iași, la fel ca și Iulia Scântei, care a sprijinit constant proiectul ca senator și șef al Comisiei juridice.

Avocatul Toni Neacșu o face praf pe Iulia Scântei și candidatura ei la CCR. Avocatul sublinează faptul că senatorul PNL Iași are mereu un discurs incoerent.  Acesta menționează faptul că toate propunerile partidelor politice nu se compară calitativ cu actualii judecători de la CCR.

„De la un notar de mucava cu biografie exclusiv politică, absolut incoerentă în discursurile ei juridice (Iulia Scântei), la cel mai mare oportunist pe care sistemul judicar îl are, plagiator în teza de doctorat auto-asumat (Bogdan Licu), la saltimbancul desăvâșit și ridicol al justiției, exclus deja din magistratură după ce fusese revocat din CSM chiar de către colegii lui judecători (Cristi Danileț) ori la un consilier obscur al președintelui Iohanis, care cea mai mare parte a carierei sale a fost un simplu birocrat anonim în cadrul Senatului României (Mihaela Ciochină).  Să înlocuiești profesioniști reali, magistrați de carieră, cum sunt Daniel Morar ori Mona Pivniceru cu astfel de personaje arată și cât de jos a coborât clasa politică românească dar și disprețul suprem pentru public al unei majorități politice care poate impune orice” a transmis Toni Neacșu.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl propune în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) pe Ioan Sabău-Pop, profesor universitar, membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial, avocat care a câștigat zeci de mii de hectare de teren pentru statul român.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.