Acum 43 de ani au plantat în curte bradul de Crăciun din ghiveci. Azi este înalt cât un bloc și a devenit simbolul orașului

Bradul de Crăciun pe care l-au plantat în urmă cu 43 de ani are acum 15 metri și a devenit simbolul orașului
În urmă cu exact 43 de ani, Avril și Christopher Rowlands din Inkberrow, Worcestershire, Anglia, au cumpărat un brad de 6 lire sterline (aproximativ 8 dolari) de la un centru de grădinărit, pentru a-l împodobi de Crăciun. După ce sărbătorile au trecut, cei doi au hotărât că în loc să arunce ceea ce a fost primul lor brad de Crăciun, să îl planteze în curte. Au făcut chiar și o poză, atunci, pentru a imortaliza momentul.
De-a lungul anilor, copacul a prins rădăcini, iar acum, după 43 de ani, face umbră casei în care locuiește simpaticul cuplu. Avril și Christopher au declarat, pentru presă locală, că încă sunt uimiți de dimensiunea copacului, care crește cu peste 30 de centimetri în fiecare an.

Foto: theepochtimes.com
Anul acesta, la începutul lunii decembrie, peste 2.000 de localnici s-au strâns în jurul bradului imens, pentru a asista la aprinderea luminitelor. „Inkberrow este unul dintre singurele sate din Marea Britanie care nu are străzile împodobite cu luminițe de Crăciun, așa că atunci când bradul este luminat, este un adevărat spectacol. Se vede de la zeci de kilometri”, a spus Avril. „Bradul a devenit o parte importantă din viața noastră, iar aprinderea luminilor a devenit o adevărată tradiție a satului”.

Foto: theepochtimes.com
În acest an, când au aprins luminile, cuplul a cerut oamenilor să doneze pentru o organizație caritabilă care lupta împotriva cancerului, după ce un prieten apropiat a murit recent din cauza acestei maladii. Christopher, care a fost editor la BBC înainte să se pensioneze, a declarat: „Ne-am dat seama că pomul devenea din ce în ce mai înalt și că primea din ce în ce mai multă atenție,

 » sursa: www.qbebe.ro