Adrian Onciu: Cum l-au executat pe Dragnea americanii de la FBI, printr-un parteneriat strategic cu Klaus Iohannis

2 min read
Adrian Onciu: Cum l-au executat pe Dragnea americanii de la FBI, printr-un parteneriat strategic cu Klaus Iohannis

Deşi în septembrie 2018 un ţăran din Teleorman a descoperit pe câmp celebra valiză plină de documente presupus compromiţătoare, cuplul de forţă DNA-SRI nu a reuşit să-l aducă pe Dragnea în faţa instanţei cu mari fapte de corupţie. Lovitura TelDrum a fost doar una de imagine. Drept urmare, Justiţia s-a văzut nevoită să scoată din joben infracţiuni de mult mai mică anvergură, însă suficient de bine mediatizate încât să-l îngroape definitiv pe preşedintele PSD.
În Dosarul Referendumului condamnarea la doi ani cu suspendare (din 24 aprilie 2016) nu a surprins pe nimeni. Ne aflam în plină luptă anticorupţie. O pedeapsă cu executare ar fi fost considerată un abuz, iar achitarea ar fi echivalat cu un grav afront la adresa echipei de aur Kovesi-Coldea. Potrivit procurorilor anticorupţie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, inclusiv falsificarea de semnături. După doar trei luni, pe 15 iulie 2016, acelaşi politician avea să fie trimis în judecată în dosarul de angajări fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
Acuzaţiile erau de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, cu un prejudiciu de 108.612 lei (circa 24.000 de euro, ulterior recuperaţi integral).
Aşadar, la mijlocul anului 2016, cuplul DNA-SRI nu reuşise să strângă probe palpabile pentru a dovedi grave acte de corupţie (în concordanţă cu averea afişată de Dragnea şi imaginea de mega-mafiot schiţată de presă), în schimb obţinuse condamnarea cu suspendare într-un prim dosar şi trimiterea în judecată în cel de-al doilea dosar. Ambele cu argumente destul de ”subţiri”, în ciuda multiplelor mijloace aflate la îndemâna anchetatorilor: interceptări telefonice şi ambientale, filaje, agenţi sub acoperire, delaţiuni, şantaje ş.a.m.d.
Să stabilim puţin şi contextul. În aprilie 2013, Liviu Dragnea era ales preşedinte executiv al PSD. La finele aceluiaşi an organiza pomana porcului la vila SRI, împreună cu Kovesi,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.