Adrian Oros își dă astăzi demisia din funcția de ministru al Agriculturii! – 4media.INFO

agrointeligenta.ro
– 28 septembrie 2021 04:53
Adrian Oros – demisie anunțată de la Ministerul Agriculturii. Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale – este anunțul făcut în miez de noapte de către Adrian Oros. Gestul acestuia vine după ce, duminică, Ludovic Orban, cel pe care l-a susținut Adrian Oros la șefia PNL, a pierdut cursa în partid în fața premierului Florin Cîțu.Iată, integral, mesajul postat la ora 2:32 am pe contul oficial al lui Adrian Oros:”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.Pentru Premierul Florin Câțu (Cîțu – n.r.), agricultura si industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:
1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
2. În PNRR nu a fost cuprins nici un proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
3. Nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.Mulțumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar si în activitatea curentă.Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe pagina mea si a ministerului,

 » sursa: www.4media.info