Afacerea în agricultură pe care o poți începe cu 10.000 de euro. Vânzarea și profitul – asigurate!

3 min read
Afacerea în agricultură pe care o poți începe cu 10.000 de euro. Vânzarea și profitul – asigurate!

Roxana Dobre
– 1 septembrie 2021 06:17

O afacere în agricultură pe care o poţi începe cu 10.000 de euro şi la care producătorii au vânzarea și profitul asigurate! Un nou tip de business agricol pentru micii fermieri este promovat de către Dan Ivaşcu, preşedintețe ”Cooperativei Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, care propune un sistem de containere în care se pot crește animale – de la găini ouătoare sau pui de carne, până la ovine și porcine.Investiția inițială în noua fermă, aproximativ 10.000 de euroÎn modelul de start-up agricol poate intra orice posesor de teren, aflat în proprietate sau închiriat, cu o investiţie inițială de cel mult 10.000 de euro. Cel mai important, produsele pe care le obțin fermierii au o piață asigurată, spune cel care promovează sistemul menit să permită accesul în sectorul agricol și celor care în prezent nu au această ocupație la bază, dar sunt pasionați, au cunoștințe minime de creștere a animalelor sau sunt dispuși să învețe.Noul tip de afacere în agricultură este pus la cale în nordul Munteniei, mai exact în județul Buzău după un proiect al cooperativei ”Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”. Este vorba despre adăposturi de animale tip container care pot fi cumpărate în leasing, principalul avantaj al acestora fiind că se montează rapid şi pot aduce profit chiar şi de o mie de euro lunar pentru fiecare modul de creştere a păsărilor sau animalelor.Prețul containerului se ridică la 6.500 de euroContainerul costă 6.500 de euro şi poate fi asamblat în câteva zile în curtea clientului. La această sumă se mai adaugă costurile cu echipamentele de hrănire şi adăpare automate, cele de aclimatizare, dar şi animalele pentru care optează gospodarul. Animalele furnizate în cadrul acestui parteneriat sunt numai animale de rasă, astfel încât un efectiv mai mic să aibă randament mai bun chiar şi decât o populaţie de două ori mai mare dintr-o gospodărie obişnuită. Produsele finale sunt clasificate ca fiind naturale.Containerele sunt dotate inclusiv cu hrănitoare şi adăpătoare automate, iar gospodarul nu trebuie să facă altceva decât să asigure o dată pe zi rezervele de apă şi mâncare (foto: adevarul.ro)
Afacerea în agricultură cu 10.000 de euro – cine poate intra în sistemul de mini-fermeÎn sistemul de mini-ferme poate intra orice posesor de teren, aflat în proprietate sau închiriat, cu o investiţie de cel mult 10.000 de euro. Dimensiunea unui container este de zece metri lungime, cu cinci metri lăţime. Sunt 50 de metri pătraţi.”Containerul este făcut din panou sandviş, pe structură metalică şi este uşor de montat pentru că producătorul vine cu macaraua, apoi îl amplasează în gospodăria ţăranului, membru al cooperativei”, explică buzoianul Dan Ivaşcu, preşedintețe ”Cooperativei Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, citat de Adevărul.Fermă de găini (foto: adevarul.ro)
Adăpostul animalelor poate fi achiziţionat cu banii jos sau în leasingAdăpostul animalelor sau grajdul de tip container poate fi configurat atât pentru creşterea păsărilor pentru ouă şi carne, cât şi pentru popularea cu ovine, caprine şi porci. Poate fi achiziţionat cu banii jos sau în leasing de orice gospodar care vrea să pornească rapid o afacere în zootehnie.”Îi ducem containerul,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.