Ajungem MARI oferă gratuit materiale educaţionale pentru lucrul cu copiii şi tinerii

2 min read
Ajungem MARI oferă gratuit materiale educaţionale pentru lucrul cu copiii şi tinerii

Cursuri gratuite destinate copiilor cu vârste între 7 și 20 de ani
8 cursuri sunt în acest moment finalizate şi disponibile pe site-ul ONG-ului a cărei misiune este educarea şi formarea copiilor şi tinerilor din medii defavorizate, astfel încât aceştia să poată păşi în viaţă responsabili, independenţi şi fericiţi. 

Fiecare curs conţine între 6 şi 9 ateliere cu informaţii esenţiale pentru dezvoltarea şi evoluţia lor şi sunt prezentate într-un mod interactiv, prin intermediul unor jocuri variate şi adecvate preocupărilor vârstei participanţilor.

Primul curs, cel de educaţie financiară, a fost lansat în urmă cu 4 ani şi a fost urmat de 800 de copii din centrele de plasament din întreaga ţară. În ultimii ani au fost dezvoltate şi cursuri de viaţă independentă, pentru siguranţa online, pentru sănătate, de educaţie civică sau informatică. Există şi un curs dedicat exclusiv fetelor, în care se pune accent pe creşterea stimei de sine, conştientizarea nevoii de validare, relaţii sănătoase, potenţiale pericole şi metode de protecţie. Cel mai nou curs este cel dedicat băieţilor, în care se stimulează cunoaşterea de sine, respectul, încrederea şi este încurajată exprimarea emoţiilor. La finalul lunii va fi disponibil şi un curs special construit pentru grupuri mixte, de fete şi băieţi.
„Sunt subiecte care îi interesează cu adevărat şi sunt prezentate într-un mod cât se poate de firesc, interactiv, atractiv. În acest fel devin şi mai interesaţi de ele şi dornici să aplice ceea ce au aflat în timpul întâlnirilor.” – Diana Murphy, voluntar Ajungem MARI

Cursurile sunt create de specialişti, psihologi şi persoane cu experienţă în fiecare domeniu, traineri şi formatori care au mai susţinut sau chiar creat cursuri şi manuale în domeniile lor de expertiză. Iar pentru ca informaţia să fie uşor de înţeles de către copiii şi tinerii cărora le sunt prezentate – ca vocabular,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.