Alertă! Mai multe hypermarketuri închise! Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

2 min read
Alertă! Mai multe hypermarketuri închise! Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Patru magazine Mega Image și un supermarket Penny, amendate și închise temporar. Ce probleme au fost găsite
În urma unor controale efectuate în două supermarketuri din comuna Măgurele, judeţul Ilfov – Mega Image şi Penny -, şi într-un magazin Mega Image din sectorul 3 al Capitalei, echipele de control ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au aplicat amenzi contravenţionale de 49.000 de lei pentru neregulile constatate, potrivit Agerpres. De asemenea, s-a decis închiderea temporară a unuia dintre magazine (Mega Image din sectorul 3) şi a raioanelor cu probleme, la celelalte două.

Potrivit hotnews.ro, printre neregulile găsite se numără:

comercializarea unor produse alimentare cu dată limită de consum depăşită;
comercializarea de legume şi fructe alterate sau cu mucegai;
utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri-brazeturi, peşte, patiserie, produse congelate;
comercializarea unor preparate din carne fără a se menţiona dată deschiderii pachetului, conform recomandării producătorului;
pavimentul din spaţiul de comercializare, precum şi cel din spaţiul de depozitare erau neigienizate, prezentând zone rupte, depreciate, zone pline de grăsime şi praf.

Nu este prima oară când, în ultima săptămână, autoritățile constată numeroase nereguli în magazinele Mega Image din Capitală. Pe 3 februarie, ANPC anunță că s-au făcut controale la alte două magazine Mega Image din București, fiind constatate numeroase nereguli, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 31.000 lei. Autoritățile au găsit produse congelate neconforme, alimente cu urme de mucegai, vitrine și rafturi cu grad avansat de uzură, neigienizate, precum și insecte moarte (muşte şi gândaci de bucătărie). Pentru unul dintre magazine s-a făcut propunere de închidere pentru 6 luni.
Hypermarketul Cora din Sun Plaza a fost închis temporar de ANPC
Cei care au mers astăzi să își facă cumpărăturile la hypermarket-ul Cora din Sun Plaza,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.