Alexandru Săraru – analist politic: „Moldova are un popor de AUR, dar nu are conducători la nivelul acestui popor”

3 min read
Alexandru Săraru – analist politic: „Moldova are un popor de AUR, dar nu are conducători la nivelul acestui popor”

Distribuie acest articol!
Alexandru Săraru, analist politic, a vorbit în emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, despre susținerea necondiționată a României și investițiile făcute în ultimii ani în Basarabia, dar și despre marele jaf național, de care televiziunile plătite din bani publici nu vorbesc nimic: vânzarea terenurilor agricole. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5IlSDjN2U6/
“România trebuie să investească necondiționat pentru că dincolo de Prut sunt frații noștri. Am fost acolo și o să merg foarte des în următoarea perioadă. M-am întâlnit cu preoți, profesori și cu persoane din toate sferele de activitate. M-a șocat condițiile foarte grele în care elevii învață, iar tehnologia pe care nu o au, dar au mare nevoie de ea, este realizată din fonduri proprii. Acești elevi nu pot ține pasul cu cei din Occident, nici măcar cu cei din România. Sunt zeci de școli și grădinițe renovate de statul român, sute de autobuze școlare donate în ultimii zece ani, iar România a investit foarte mult și necondiționat în Basarabia. Clasa politică din ultimii patru ani a stricat de ambele părți relația dintre cele două state. Din păcate, multe generații au fost supuse unui proces de rusificare. Acei oameni au fost învățați într-un anumit mediu și este greu să îi mai scoți de acolo. Noi trebuie să îi învățăm și să le explicăm cum stau lucrurile.
Noi trebuie să avem în Constituție acest punct al reunificării și suntem singurul caz din lume care nu a făcut acest demers până acum. Nu este simplu să adaugi în Constituție un nou articol, dar dacă se dorește cu adevărat acest lucru, se poate întâmpla. Pe lângă acest articol introdus în Constituție trebuie făcute anumite campanii de conștientizare și informare a populației.” afirmă domnul Alexandru Săraru despre realitatea din Republica Moldova.
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre vânzarea terenurilor agricole. Jumătate din suprafața agricolă a României, nu mai aparține românilor, iar USR-PLUS își propune să vândă și restul printr-un proiect de lege: “Multe voci spun că vom rămâne fără țară în ritmul acesta, eu spun că am rămas deja fără țară. Nu mai avem nimic românesc, iar telefonul, gazul și toate ratele la bănci sunt plătite străinilor. Ministrul Oros susține că este îngrijorat și afirmă că țăranii sunt de vină. Este o maximă perversitate să spui așa ceva și trebuie să ne amintim de cine a creat această liberalizare de vânzare a terenurilor agricole în guvernul Ponta. Acest ministru susține că nu a găsit o soluție de a stopa această vânzare, ceea ce este total greșit. În Olanda nu poți cumpăra teren agricol decât cu un preț de 20 de ori mai mare față de nivelul pieței. În Germania, Franța și alte țări, prețul este de 7 ori mai mare decât nivelul pieței. În România, un străin poate cumpăra un teren agricol la același preț cu țăranul de rând, aici este problema. Pământurile României sunt date prea ușor străinilor.” susține analistul politic, Alexandru Săraru.
Urmăriți intreaga emisiune pe Facebook: https://fb.watch/5IlSDjN2U6/

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.