Alexandru Săraru: „Tot timpul au fost bani în politică, dar este un lucru cinic că în pandemie au existat cele mai mare finanțări pentru partidele politice”

3 min read
Alexandru Săraru: „Tot timpul au fost bani în politică, dar este un lucru cinic că în pandemie au existat cele mai mare finanțări pentru partidele politice”

Distribuie acest articol!
Alexandru Săraru, analist politic, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu pentru despre Ziua Românilor de Pretutindeni, refuzul Serbiei de a permite accesul pe teritoriul său a deputatului AUR Ringo Dămureanu, dar și despre situația românilor care muncesc în Germania. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5UfLsW0Luv/
Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre Ziua Românilor de Pretutindeni și dacă statul se implică în promovarea și afirmarea identiății culturale: “Primul aspect ce nu trebuie uitat este că, noi avem încă o Românie dincolo de graniță. Avem cea mai mare Diaspora, fără să luăm în calcul Siria, țară care a trecut printr-un război. Românii trăiesc un război economic și nu au ce pune pe masă. Singura variantă pentru acești oameni este munca în străinătate. Este evident că nu s-a făcut nimic pentru acești români, altfel nu mai plecau. Sunt indignat de discursul susținut de Președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. A reușit să transforme o zi specială în campanie de vaccinare. Accentuez faptul că va fi din ce în ce mai greu să facem ceva pentru acești români, deoarece generațiile care se vor naște în afara granițelor țării, nu au cum să mai simtă românește. Un lucru umilitor a fost închiderea granițelor pentru români în timpul pandemiei.” susține Alexandru Săraru.
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre protestul spontan a partidului AUR în fața ambasadei Serbiei din România, deoarece nu i s-a permis intrarea în Serbia a deputatului Ringo Dămureanu: “Situația este dramatică pentru românii din Timoc, iar acest aspect nu a fost foarte mediatizat. Este vorba despre o hărțuială, iar acest deputat a fost umilit la graniță. Situația este destul de gravă, dar ce este și mai grav este faptul că statul român nu a luat nicio atitudine. Protestul spontan a partidului AUR în fața ambasadei a fost un lucru bun, dar din păcate nu va rezolva această problemă. Acolo are loc un proces forțat de epurare etnică, iar românii din Timoc sunt foarte oropsiți și amenințați. Deputatul Ringo Dămureanu a mai fost în Serbia și nu a avut probleme la graniță, dar dintr-o dată regulile s-au schimbat și are nevoie de alte formalități.”, afirmă analistul politic, Alexandru Săraru.
Întrebat cât de bine au stat politicienii în anul pandemiei și cum a ajuns 2020 să fie cel mai profitabil an pentru partidele politice, domnul Alexandru Săraru răspunde: “Acești oameni nu au fost afectați de pandemie, chiar dacă nu au fost bani pentru alocații, pentru măriri de salarii, însă partidele politice au avut parte de cel mai profitabil an. Tot timpul sunt bani în politică. Este un lucru cinic faptul că în pandemie au existat cele mai mare finanțări pentru partidele politice. Legislația trebuie revizuită la sânge, iar acest furt din banul public trebuie oprit. Mai mult de 60% din banii primiți se duc în publicitate și presa plătită. Românii plătesc aceste partide pentru a ne minți la televizor.”
Urmăriți și alte subiecte de actualitate prin link-ul următor: https://fb.watch/5UfLsW0Luv/

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.