Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

2 min read
Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

De ce este important magneziul pentru organism?
Vei înțelege mai bine de ce alimentele bogate în magneziu trebuie să fie prezente în mod constant în alimentație după ce îți vei da seama cât de mult impact are magneziul în funcționarea normală a corpului uman. Astfel, aprox.60% din cantitatea totală a acestui mineral în organism se află în oase, iar restul este concentrat în fluide (și în sânge), în mușchi și în țesuturile moi. Practic, fiecare celulă are nevoie de el pentru a putea să funcționeze, unul dintre rolurile sale esențiale fiind cel de cofactor (sau moleculă de sprijin) în realizarea reacțiilor biochimice pe care le produc enzimele. 

Sursă poză: istockphoto.com
Magneziul este implicat în numeroase reacții (peste 600) ce au loc în corpul uman (de la cele desfășurate la nivelul creierului până la cele de la nivelul extremităților), printre cele mai cunoscute fiind:

Este implicat în reglarea activității sistemului nervos- Cu ajutorul magneziului se eliberează și se reglează neurotransmițătorii (cu ajutorul cărora se transmit mesaje de la neuroni la mușchi sau între neuroni)
Menținerea genelor- Ajută la crearea și la repararea ADN-ului și ARN-ului în vederea stabilității genomului
Stabilizarea membranelor celulare, fiind responsabil de transportul ionilor prin aceste membrane
Formarea proteinelor- Sprijină crearea de proteine din aminoacizi (procesul de biosinteză a proteinelor)
Impulsionează funcționarea mitocondriilor (sunt cunoscute drept „combustibilul celulelor”, convertind oxigenul și nutrienții în energie, ce se va acumula în celule sub formă de ATP- adenozin trifosfat)
Asigurarea funcționării mușchilor- Magneziul ajută la realizarea contracțiilor și a relaxării mușchilor. În acest proces, va interfera cu un alt mineral vital pentru corpul uman, calciul, reușind să ajute celulele musculare să se poată relaxa după ce au avut loc procesele de contractare. În cazul în care se întâmplă ca în organism să existe un deficit al magneziului,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.