Alocațiile pentru copii cresc de luna aceasta. Iată care va fi valoarea lor

2 min read
Alocațiile pentru copii cresc de luna aceasta. Iată care va fi valoarea lor

Tichete de vacanță pentru toți angajații și alocații mărite pentru copii din ianuarie
Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR prevedea, printre altele, majorarea alocațiilor de stat pentru copii și acordarea de către angajatori a voucherelor de vacanță, de la 1 ianuarie 2022! Conform documentului oficial, care poate fi consultat aici, alocațiile pentru copiii cu vârste între 0-2 ani și handicap vor crește la 600 de lei. Pentru copiii de peste 2 ani, alocația va crește la 243 de lei. Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție prevăzute de OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Se are în vedere acordarea, în mod extraordinar, a celei de-a 13-a indemnizații persoanelor cu dizabilități. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, în luna ianuarie 2022, astfel:

pentru adulții cu dizabilități, indemnizația compensatorie va însuma 350 de lei pentru persoana cu handicap grav, 265 de lei în cazul handicapului accentuat și 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu.
pentru copilul cu handicap, indemnizația compensatorie se ridică la 300 de lei în cazul în care acesta este încadrat cu handicap grav, 175 de lei pentru cel cu handicap accentuat și 60 de lei pentru copilul cu handicap mediu.

Fondurile necesare pentru plata indemnizației compensatorii sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile sale teritoriale
De asemenea, pensiile ar putea crește cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, până la 4,75% în 2024, se menţionează în programul de guvernare.
Modificarea Codului Fiscal în sensul eliminării facilității de exceptare de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.