Amendă usturătoare pentru deputatul care a spus că Fecioara Maria este o mamă surogat

2 min read
Amendă usturătoare pentru deputatul care a spus că Fecioara Maria este o mamă surogat

În 2019, chiar în ziua de Crăciun, Bulai scria într-o postare pe Facebook că Iisus a fost „un copil sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.”

Foto: facebook.com/bulaiiulian2016
La momentul respectiv, mesajul politicianului a stârnit o mulțime de reacții negative în rândul celor care ii urmăresc activitatea pe Facebook, iar autoritățile au luat măsuri în acest sens.
Bulai a fost reclamat pentru postarea sa de pe Facebook, considerată denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului. Colegiul director al CNCD a hotărât că textul aduce atingere demnității umane a creștinilor și a stabilit o amendă de 5.000 de lei pentru deputat.
„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mama Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, potrivit comunicatului CNCD, citat de Digi24.
Iulian Bulai: „Sunt un creștin catolic practicant. Intențiile mele nu au fost de a jigni pe cineva”
Tot într-o postare pe Facebook, Iulian Bulai spune că a aflat din presă despre sancțiunea primită și precizează că și-a cerut scuze încă de pe atunci pentru postarea cu pricina.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.