Amenzi uriașe pentru profesorii care cer bani părinților

2 min read
Amenzi uriașe pentru profesorii care cer bani părinților

Actul normativ care interzice fondul școlii și fondul clasei le va permite însă părinţilor să doneze bani, lucru care se întâmplă și acum. Din păcate, părinții care nu au resurse financiare, fac eforturi să dea totuși banii, de teamă că profesorii le-ar putea pedepsi copiii. Așa s-a întâmplat la o școală din Craiova, unde diriginta unei clase de a 11-a le-a cerut elevilor 12 lei pentru “stricăciunile din spaţiile comune” și i-a amenințat că dacă nu vor plăti vor rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată.

”Eu nu am plătit niciodată bani pentru fondul clasei. Se cer bani pentru cadouri, de 1 martie, de 8 martie, de Crăciun, de Paște, pentru curățenie, pentru șervețele, pentru imprimantă, laptop. Școala ce oferă copiilor dacă noi plătim tot? Profesorii nu au salarii, de ce au nevoie de cadouri de la noi? De ce au nevoie de laptopuri, de imprimante? Ce oferă școala? Și de ce ne cer nouă bani mereu?”, spune Andreea, mama lui Matei, elev în clasa aIV-a. 
Citește și: 

Mută-ți copilul în altă clasă! Mesajul pe care l-a primit o mamă când a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei
S-a votat legea alăptatului în public! Ce amenzi riscă cei ce discriminează mamele care alăptează

 „Noi încercăm să arătăm părinţilor că pot avea curajul să pună piciorul în prag şi să nu se mai lase intimidaţi. Directorii de şcoli sunt cei care cer acei bani prin intermediul profesorilor. Avem foarte multe cazuri de persoane intimidate care mi-au spus că ai lor copii au suferit din această cauză”, declară Filip Havarneanu, deputat USR. Un deputat USR dorește să stopeze această practică din școli și să interzică prin lege fondul clasei. Proiectul de lege a fost depus la Parlament și prevede amenzi între 1000 și 2000 de lei pentru cadrele didactice care solicită bani părinților. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.