Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?

2 min read
Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?

Dacă am fost testată pozitiv pentru coronavirus, ar trebui să stau în aceeași cameră cu bebelușul și să alăptez?
Decizia este a ta după ce discuți cu medicii despre riscuri și beneficii, conform profesorului asistent de medicină din Școala Medicală Harvard, Dr.Melissa Bartick. “Nu există suficiente dovezi care să susțină recomandarea de a separa bebelușii de mamele infectate și de a le oferi lapte exprimat. Alăptarea rămâne o strategie de sănătate publică pentru sănătatea bebelușilor în această perioadă de pandemie.”
Studiile au demonstrat că un contact piele pe piele cu nou-născutul poate contribui la crearea unei legături mamă-bebeluș și poate crește cantitatea de lapte și durata alăptării. Însă trebuie luate în considerare și riscurile potențiale de a infecta nou-născutul, subliniază Dr.Hudak “Există informații din China care demonstrează că un număr extrem de mic de nou-născuți au fost testați pozitiv la Covid-19. Însă acele date nu ne ajută mult deoarece în China procedura standard a fost ca mamele să nască prin cezariene programate și apoi bebelușul să fie imediat separat de mamă și izolat timp de 14 zile.”
Specialiștii din diverse organizații de nivel mondial recomandă ca mamele să discute cu medicul ginecolog și cu pediatrul copilului înainte de naștere pentru a înțelege variantele pe care le au la dispoziție. Organizația Mondială a Sănătății spune că mamele infectate pot sta în aceeași încăpere cu bebelușul și pot alăpta daca iau precauții cu privire la igienă, precum purtarea unei măști chirurgicale și spălarea mâinilor înainte și după atingerea bebelușului. Academia Americană a Pediatrilor este de părere că mamele trebuie separate temporar de nou-născuți și trebuie să exprime laptele de sân. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) nu indică separarea mamei de bebeluș, dar recomandă ca spitalele să ia în considerare această variantă.

Dacă sunt separată temporar de bebeluș va fi mai dificil să alăptez ulterior?

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.