Are doar 6 ani, dar arată de 60. Povestea băiețelului care îmbătrânește prea repede

2 min read
Are doar 6 ani, dar arată de 60. Povestea băiețelului care îmbătrânește prea repede

Luke Bohm are 6 ani, dar arată de 60. De ce îmbătrânește atât de repede micuțul
Timpul este inamicul unui băiețel de 6 ani din Germania, Luke Bohm, care s-a născut cu o afecțiune extrem de rară, care îl împiedică să ducă o viață normală: Progeria sau sindromul Hutchinson-Gilford, o boală genetică ce constă în accelerarea peste măsură a unor semne ale bătrâneții.

Foto: Instagram
Această maladie genetică apare foarte rar, fiind întâlnită la aproximativ 1 din 4 milioane de nou-născuți. În cazul persoanelor cu Progeria, îmbătrânirea începe cam la vârsta de 4 ani, iar la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii: păr cărunt, chelie, lipsa grăsimii din corp. Schimbări degenerative au loc și în interiorul corpului – de exemplu poarte apărea ateroscleroza. Foarte puțini copii atinși de această boală gravă, care provoacă îmbătrânirea rapidă, ajung la vârsta de 13 ani.
Citește și: Progeria sau bebelușii care se nasc bătrâni
La momentul actual, există doar 120 de cazuri de Progeria cunoscute în întreaga lume. Tatăl lui Luke, Ronny, a renunțat la locul său de muncă pentru a avea grijă de cel mic și pentru a-l ajuta să ducă o viață cât de cât normală, în ciuda maladiei care îi deteriorează din ce în ce mai tare starea de sănătate.
Fizioterapeutii spun că Luke are trupul și starea de sănătate a unui bătrân de 60 de ani. În acest moment, băiatul are o înălțime de 95 de cm și are o greutate de 11 kg, în timp ce alți copii de vârsta lui au greutatea de 20 de kg.

Foto: Instagram
„Am renunțat imediat la slujbă, nu mai am timp să lucrez. Opt ore de muncă înseamnă opt ore mai puțin pentru Luke și pentru mine în viață”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.