Artă modernă: Un pictor danez primește 84.000 de euro pentru o pânză albă intitulată „Ia banii și fugi”

Un muzeu danez i-a dat unui pictor 84.000 de euro pentru o lucrare de artă. La schimb, artistul trimite o pânză albă și numește lucrarea „Ia banii și fugi”, relatează CNN, citat de Smart Radio.
Artistul Jens Haaning a semnat un contract prin care urma să recreeze două lucrări mai vechi de-ale sale în care folosea bancnote pentru a reprezenta „venitul mediu”, în schimb a trimis muzeului, cu două zile înainte de expoziție, două rame goale.
Pictorul spune că acest gest a fost un protest pentru că „artiștii primesc prea puțini bani pentru munca lor”. Muzeul își cere banii înapoi, a dat chiar și un termen pentru asta – ianuarie 2022 -, dar lucrarea în cauză va fi expusă.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„I don’t see that I have stolen money… I have created an art piece, which is maybe 10 or 100 times better than what we had planned. What is the problem?”
A museum lent an artist $84K — so he kept the money and called it „art.” https://t.co/lHLDZt3LzT pic.twitter.com/zdztjsEUuj
— CNN (@CNN) September 29, 2021

Tabloul original care era cerut de către muzeu reprezenta salariul mediu pe an, pentru un austriac și arăta astfel:
sursă foto: Jens Ziehe/ Courtesy Sabsay Gallery

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate.

 » sursa: www.r3media.ro