Articole Fake privind raportările AUR la AEP. Totul este în regulă, presa cumpărată minte. De milioanele PSD, PNL, USR nu se vorbește?

2 min read
Articole Fake privind raportările AUR la AEP. Totul este în regulă, presa cumpărată minte. De milioanele PSD, PNL, USR nu se vorbește?

În spațiul online au apărut câteva articole cu privire la posibile diferențe între suma declarată inițial de către AUR la AEP și suma pentru care s-a cerut rambursarea.

Mai pe scurt: pe site-ul AEP ar fi apărut inițial o informație cu privire la faptul că AUR a declarat la AEP suma de aproape 20 000 de euro, dar că ulterior s-au prezentat documente pentru aproximativ 300 000 de euro.

Situația este însă diferită și redacția 60m.ro dorește ca românii să cunoască adevărul și nu cel spus de presa cu acționariat străin antiromânesc:

„Nu știm ce reprezintă suma de 20 000 de euro și de ce a apărut ea în fază inițială pe site-ul AEP. AUR a declarat zilnic cheltuielile făcute în campania electorală și la sfârșitul campaniei în mod centralizat.

Niciodată nu a fost vorba despre 20 000 de euro, probabil este o eroare de publicare a AEP, sperăm să nu fie un act voit pentru dezinformarea românilor. Noi am cerut de la început și am prezentat facturi și contracte pentru o sumă aproximativ egală cu 300 000 de euro, adică cea pentru care se va face rambursarea.

Publicațiile care au scris aceste articole manipulatorii sunt cele abonate la finanțarea publică de zeci de milioane de euro. Din conținut nu reiese exact ce lege și ce articol s-ar fi încălcat și materialele sunt superficiale și răuvoitoare. Așa este când presa îi vinde pe români pe galbeni.

Nu există la AUR nici un control de la AEP, sunt doar invenții ale unora.

De ce nu vă întrebați oameni români de ce nu discută acea presă de faptul că noi am avut 300 000 de euro cheltuieli și PSD, PNL și USR au prezentat decontări de zeci de milioane de lei?

Este vorba despre o deturnare a atenției de la adevărata problemă: finanțarea partidelor politice, faptul că își aduc facturi fictive, că introduc banii în buzunarele propii și vorbim de milioane de euro fraudați.

Alegerile au devenit o adevărată afacere pentru politicieni, un dezmăț pe banii românilor” a declarat Lulea Marius, videpreședinte AUR, pentru redacția 60m.ro .

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.