Atenție la „Moneda rusească”! Un joc periculos face victime printre copiii din România

2 min read
Atenție la „Moneda rusească”! Un joc periculos face victime printre copiii din România

Ce este „Moneda rusească” și ce putem face pentru a scăpa de acest joc
O nouă provocare periculoasă lansată pe TikTok, „Moneda rusească”, începe să ia amploare și să devină tot mai populară în rândul elevilor din România. Radu Boloveschi, consilier local USR al primăriei Cluj-Napoca, a atras atenția, pe pagina sa de Facebook, asupra acestui joc, care poate pune in pericol viata celor mici si care constă în „învârtirea unei monede pe o suprafață, iar copilul care nu reușește să o țină în mișcare, trebuie să lovească moneda cu pumnul, sau este lovit de alții cu moneda, în pumnul strâns sau peste degete. Câștigă cel care are cele mai puține zone roșii pe pumn, în urma lovirii cu moneda. Este un joc cu elemente agresive, violent fizic, elevii practicându-l în școli, în timpul pauzelor”.

Foto: Facebook
Prin acțiunile pe care le presupune, jocul „Moneda rusească” poate provoca vătămarea corporală a jucătorilor, medicii avertizând că rănile sunt foarte dureroase și au risc de infectare. Pe lângă rănile fizice, psihologii atrag atenția și asupra modului în care acest joc îi afectează pe participanți din punct de vedere emoțional: „Psihologii vorbesc despre efectele negative asupra componentelor emoționale și sociale, jocul ducând la diminuarea empatiei, încurajarea pedepselor fizice și a agresivității între copii”, scrie Radu Boloveschi pe Facebook. Tot psihologii transmit părinților și cadrelor didactice recomandări pe această temă:

„Părinții sunt îndemnați să abordeze acest subiect cu copiii lor, să le explice efectele pe care le are jocul și riscurile la care se supun participând la acesta.
Părinții și profesorii trebuie să dea dovadă de vigilență în supravegherea copiilor și să intervină rapid când situația o cere.
De asemenea, este importantă implicarea activă, constantă, în viața școlară, în monitorizarea activității de pe rețelele de socializare,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.