Aur pentru România la Campionatul Mondial de Robotică! Invenția elevilor noștri a uimit juriul

2 min read
Aur pentru România la Campionatul Mondial de Robotică! Invenția elevilor noștri a uimit juriul

Performanţa uimitoare pentru România! Elevii echipei RobotX de la Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara au câştigat aurul la Campionatul Mondial de Robotică. Aceștia au realizat mai multe invenții care speră ei să rezolve o parte dintre problemele pandemiei cu care se confruntă sistemul sanitar.

O invenție uimitoare a tinerilor este un robot autonom care poate sterliza saloanele spitalelor cu ajutorul radiaţiei ultraviolete. Este o soluţie de 100 de ori mai ieftină decât cele disponibile în prezent pe piaţă, spun elevii.
 „Robotul autonom urmărește o linie trasată pe podea cu bandă neagră. Are un sistem complet original care permite sterilizarea cu ultraviolete în locuri greu accesibile”, a spus Mircea Nistor, profesor de fizică şi robotică la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, potrivit antena3.ro.

Elevii au mai venit cu o invenție, și anume o soluție ieftină pentru sterilizarea termică a măștilor de protecție, realizată dintr-un sistem de carton și fir de cupru, care poate fi construit și acasă. Astfel, familiile ar putea face economii de o mie de lei pe an, spun tinerii.
Aceștia au mai propus diverse inovații pentru senzorii de oxigen din saloanele de terapie intensivă din spitale și au realizat un sistem de comunicare, care ar putea ajută medicii și asistentele să comunice mai ușor cu pacienții lor.Performanţa elevilor nu a trecut neobservată nici la nivel local, Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara dorind că soluțiile tinerilor să fie aplicate la spitalul din județ.
„Ar fi bine că rezultatul muncii acestor copii să fie folosiți, să se regăsească şi să fie folosit în spitalul nostru şi să luăm acei senzori pe care i-au creat ei, să vedem cum îi implementăm şi verificăm la noi la spital”, a declarat primarul.
Campionatul Mondial de Robotică s-a desfăşurat online, iar elevii hunedoreni au învins candidaţi din aproape 200 de ţări.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.