Avertismentul medicilor: ”Valul 3 e altceva! Sunt clase întregi de copii pozitivi!” Se închid iar școlile?

2 min read
Avertismentul medicilor: ”Valul 3 e altceva! Sunt clase întregi de copii pozitivi!” Se închid iar școlile?

Raed Arafat confirma pentru Digi24 pe 15 martie că suntem deja în valul 3 al pandemiei, cazurile cresc de la o zi la alta și deja paturile de la terapie intensivă sunt ocupate în proporție foarte mare. ”Este clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500. Pe acolo eram când a început să crească atunci. Acest lucru ne obligă să creștem capacitatea de terapie intensivă, lucru pe care premierul l-a solicitat.”, spune Arafat. 
Citește și: Secțiile în care sunt tratați copiii infectați cu noul coronavirus sunt pline
Valul 3 al pandemiei a debutat în România la finalul lunii februarie, la 3 săptămâni după deschiderea școlilor 
„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. Avem o nouă variantă virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată”, a explicat dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, la Digi24.
Invitat la emisiunea ”Vorbește Lumea” pe ProTV, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociației de Părinți, a spus că este cert că ”trebuie să fim îngrijorați de această rată de incidență, cu atât mai mult cu cât sunt mulți părinți iresponsabili care testează copiii acasă (ceea ce este bine, desigur), dar când ies pozitivi nu declară. Dacă punem educația și sănătatea într-o balanță, cred că sănătatea trebuie să primeze. Încercăm să găsim o notă de echilibru.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.