Avertismentul nutriționiștilor: NU le mai dați copiilor sucuri!

2 min read
Avertismentul nutriționiștilor: NU le mai dați copiilor sucuri!

1. Sucurile creează dependență

Majoritatea sucurilor acidulate din comerț conțin cofeină, unul dintre ingredientele cele mai des folosite în industria sucurilor, care se joacă lejer cu dispoziția noastră, așa cum confirmă un studiu Johns Hopkins. Cofeina provoacă dependență, și noi, ca adulți, suntem ușor de influențat și cu greu putem renunța la ea, darămite un copil, fie el cât de mare ca vârstă.  Sucurile mai conțin și cantități mari de zahăr, un alt agent care provoacă dependență, asociat cu nevoia de a consuma din ce în ce mai mult și cu stări de remisie când se renunță la el. Prin urmare, a permite copilului să consume în  mod regulat sucuri înseamnă a-i creea o dependență care îi poate dăuna sănătații pe tot parcursul vieții.

2. Sucurile nu au valoare nutrițională

Sucurile, chiar și cele ce se laudă ca fiind naturale, nu oferă o valoare nutrițională organismului nostru. Ele conțin calorii goale care suprimă apetitul, oprind copiii să mânânce ceea ce, de fapt, le trebuie pentru a se dezvolta sănătos. Cei care consumă sucuri în mod regulat vor primi mult mai puțin din aportul de vitamine și minerale de care au nevoie, mai ales vitamina A, calciu și magneziu. 

3. Sucurile afectează creierul copiilor

Creierul unui copil este în continuă dezvoltare, până la adolescență. Așa că orice consum de chimicale va afecta pe termen lung dezvoltarea creierului și nu numai. Glutamatul monosodic este un chimical prezent în sucuri și în aromele artificiale. La fel și exitocina, despre care s-a demonstrat că afectează dezvoltarea neuronală a șoarecilor, iar nivelurile ridicate ale acestui element chimic au fost legate de apariția tumorilor creierului, de apariția unor boli precum Alzheimer și Parkinson și chiar de probleme grave de comportament la copii. Și aspartamul, care se găseșteîn sucurile dietetice,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.