Bebelusi vanduti de un medic cu decenii in urma, incearca acum sa isi gaseasca familiile

2 min read
Bebelusi vanduti de un medic cu decenii in urma, incearca acum sa isi gaseasca familiile

Melinda Dawson spera ca testele ADN vor face lumina in cazul ei. „Este incredibil. Vreau sa stiu cum arata parintii mei, vreau sa stiu daca fii mei seamana cu bunicii tatalui meu.”, spune Dawson.

Melinda este una din sutele de victime ale doctorului Hicks. Hicks, un fost medic obstetrician, facea avorturi ilegale in anii 50-60, in McCaysville, Georgia. Pe langa aceste avorturi, Hicks asista nasterile si vindea bebelusi in mod ilegal familiilor ce nu puteau sa aiba copii. Parintii adoptivi ai Melindei spun ca in 1962, au platit 1000 de dolari pentru fiica lor.
„Exista un sistem. Parintii erau sfatuiti sa intre pe usa din fata a cabinetului, sa ia bebelusul si sa iasa prin usa din spate.”, explica Dawson.
Paul Payne a fost adoptat in 1952. El isi cauta familia biologica de zeci de ani. „Vrem doar sa stim lucruri ca istoricul medical, cum arata tatal meu, cine era mama mea.”, afirma Payne. Ca alti copii adoptati, Paul a gasit doar un certificat de nastere pe care crede ca medicul Hicks l-a falsificat. „In certificat, la numele parintilor naturali apare numele parintilor adoptivi.” mentioneaza Paul. Nepoata lui Hicks il apara pe medic in fata autoritatilor si presei. Ea a declarat ca bunicul ei incerca doar sa gaseasca familii pentru copiii nedoriti. Aceasta explicatie nu este insa suficienta pentru Dawson. Ea vrea sa mai faca unele teste ADN pentru a afla mai multe raspunsuri. „Acum avem 50-60 de ani. Acum este momentul sa aflam adevarul.”, a declarat Dawson pentru CBS News.
Sursa:cbsnews.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.