Bogdan Socol a lansat, oficial, cartea „100 de sportivi legendari”

Vineri, 18 septembrie, în prezența lui Cristian Balaj, a Narcisei Lecușanu și a ziariștilor, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), s-a lansat oficial volumul „100 de sportivi legendari”, scris de jurnalistul Bogdan Socol.
Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, precum și a celorlalți mari campioni romani dispăruți și a continuat cu o scurta prezentare a lucrării care a fost scrisa în aproape cinci ani.
Autorul, jurnalistul Bogdan Socol, a ținut să mulțumescă fundației Alexandrion și a președintelui FR Rugby, Alin Petrache.
„Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor celor prezenți la eveniment, cu o mențiune specială pentru Narcisa Lecusanu, Cristian Gatu, Cristian Balaj și Soter Doru, lui Valentin Popescu pentru susținerea acordata la publicarea cărții, tuturor campionilor noștri care si-au rupt o felie din timpul lor pentru a-mi mărturisi poveștile, editurii Euro Press Group și talentatului Roman Cenusa, autorul desenului de pe coperta cărții care se lupta cu o boala grea în aceasta perioadă”, a spus Bogdan Socol.
Cartea, editată de Europa Press/Ideea Europeană, conține poveștile unora dintre cei mai mari campioni ai sportului mondial din toate timpurile, printre care și 14 români: Angelica Rozeanu, Gheorghe Gruia, Iolanda Balaș-Sotter, Cristian Gațu, Ilie Năstase, Simona Halep, Cristina Neagu, Georgeta Andrunache, Elisabeta Lipă, Ivan Pațaichin, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo și Gabriela Szabo.
„Când am început documentarea pentru cartea “100 de sportivi legendari”, primul criteriu pe care l-am luat în considerare a fost legat strict de performanțele obținute de eroii despre care urma să scriu. Însă, pe măsură ce avansam în lucrare, descopeream și alte lucruri cu totul deosebite, care au făcut diferența în favoarea unui sportiv și în detrimentul altuia. Pentru că această carte nu doar măsoară recordurile și medaliile obținute de unii dintre cei mai mari atleți din istoria omenirii,

 » sursa: www.r3media.ro