Burse mai mari pentru elevi ! Iată ce criterii s-au aprobat pentru acordarea lor

Elevii pot primi burse încă din primele zile ale noului an școlar
Secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat că, începând cu acest an școlar, elevii își vor putea primi bursele pe data de 15 a fiecărei luni. O noutate este că elevii din clasele a V-a și din clasele a IX-a, care în anii trecuți puteau primi burse după primul semestru, au posibilitatea de a avea parte de ele încă de la începutul anului școlar. Potrivit „romaniatv.net”, Florian Lixandru a venit cu următoarele precizări:
„…elevii din gimnaziu care vin din învățământul primar vor putea primi bursă socială și bursa de studiu încă din prima zi a semestrului întâi. Pe baza calificativelor primite în clasa a IV-a, pot beneficia de burse de studiu și de burse sociale elevii care au obținut calificative de „bine” și „foarte bine” pe parcursul clasei a IV-a. Iar în ceea ce privește elevii de clasa a IX-a, bursa de studiu, bursa de merit și bursa socială se vor acorda pe baza mediei de admitere în liceu.”

Care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a primi bursa de merit
Ordinul 5379 din 2022 al Ministrului Educației prevede ca bursele de merit să fie acordate elevilor din clasele VI-XII din învățământul de stat. Criteriile ce trebuie îndeplinite pentru acest tip de bursă sunt:

Pentru elevii de clasa a IX-a: media de admitere în învățământul liceal sau profesional a fost cel puțin 9,50, iar în anul școlar anterior au avut cel mult 20 de absențe nemotivate;
Pentru elevii care nu sunt în clasa a IX-a: media generală a fost cel puțin 9,50 și s-au acumulat cel mult 20 de absențe nemotivate pe parcursul anului școlar anterior;
S-au obținut locurile I, II sau III în cadrul etapelor județene ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice,

 » sursa: www.qbebe.ro