Calendarul școlar 2022-2023. Dispar semestrele și tezele obligatorii

2 min read
Calendarul școlar 2022-2023. Dispar semestrele și tezele obligatorii

Calendarul școlar 2022-2023. Principalele modificări pentru elevi și profesori
Potrivit calendarului oficial, anul școlar 2022-2023 începe pe data de 5 septembrie și are o durată de 36 de săptămâni. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 2 iunie 2023, iar pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 9 iunie 2023.

Citește și: Încă puțin și începe școala! Top 10 schimbări pe care trebuie să le știi
Pentru clasele din învățământul liceal, filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a), pentru clasele din învățământul postliceal, cu excepția calificărilor din domeniul sănătate și asistență pedagogică, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 23 iunie 2023.
Nu mai există semestre, ci module, iar mediile se calculează diferit. Nu mai sunt obligatorii tezele dar pot fi susținute de profesorii care decid asta. Profesorii vor decide câte note acordă elevului pe an, în funcție de numărul de ore prevăzut în planul cadru, pe regula minimum N+3 note, N fiind numărul de ore alocat pe săptămână disciplinei în planul-cadru. Astfel, va fi încheiată o singură medie anuală.
Citește și: Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă
„La fiecare disciplină de studiu/modul, se încheie o singură medie, calculată din numărul de note prevăzut de prezentul regulament, prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului. Elevii vor beneficia pe parcursul unui an școlar de cel puțin un plan individualizat de învățare,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.