Calvarul unui tata afro-american, care are o fetita cu albinism: „Nici nu mai ies la plimbare cu ea. Discriminarea este dureroasă”

2 min read
Calvarul unui tata afro-american, care are o fetita cu albinism: „Nici nu mai ies la plimbare cu ea. Discriminarea este dureroasă”

Un tată afro-american de peste hotare și soția lui trec prin momente grele în fiecare zi, întrucât fetița lor nu le seamănă la culoarea pielii. Mama fetiței povestește că familia ei este discriminată pe criteriul culorii pielii, mai ales atunci când fetița este împreună cu tatăl ei în parc sau în oricare alt loc public, deoarece oamenii refuză să creadă că bărbatul este tatăl ei adevărat.

Julie-Marie, fetița lor în vârstă de 1 an și jumătate a fost diagnosticată câteva luni după naștere cu o boală genetică care afectează producția de melanină.
Melanina reprezintă pigmentul care dă culoare ochilor, părului și pielii. Persoanele cu albinism au deficit de melanină, de aceea acestea au pielea, părul și ochii deschiși la culoare.
Albinismul lui Julie au fost o surpriză și pentru părinții ei, mai ales că fetița nu a fost diagnosticată la naștere cu această afecțiune, ci câteva luni mai târziu.
Mama fetiței povestește că tatăl ei o iubește foarte mult și a iubit-o din prima clipă în care a văzut-o, chiar dacă nu îi seamănă la piele, așa cum se aștepta. Însă diferențele care țin de aspect dintre Julie și tatăl ei provoacă zilnic multe neplăceri familiei.
„Când mergem cu fiica noastră în parc, oamenii nu se uită foarte mult la mine, pentru că eu nu sunt foarte diferită de ea. În schimb, se uită la Malcom și văd pe fețele lor că se întreabă ce caută un bărbat de rasă neagră cu o fetiță atât de albă, iar acest lucru mă întristează teribil” a spus Marwa, mama lui Julie.
„Câteodată, se uită la el de parcă aceea nu este fetița lui și a răpit-o. Îmi pare rău pentru el, pentru că îmi imaginez ce dureros” a mai povestit ea.
Discriminarea cu care se confruntă familia nu se oprește la privirile celorlalți,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.