Când își vor reveni Facebook, Whatsapp și Instagram?

Facebook, WhatsApp și Instagram au căzut în toată lumea.
Astfel de probleme – mai ales după ce sunt în curs de desfășurare de ore întregi – indică probabil că există o problemă majoră cu tehnologia care stă la baza serviciilor Facebook, scrie The Independent.
Și ar putea dura ore întregi. În 2019, când a suferit cea mai mare întrerupere existentă, au trecut mai mult de 24 de ore de la începutul problemei până când Facebook a declarat că a fost rezolvată.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Mai mult, Facebook ar putea să nu dezvăluie niciodată cu adevărat ce a cauzat problemele. După întreruperea înregistrării din 2019, a spus doar că problemele sunt „rezultatul unei modificări a configurației serverului”.
De data aceasta, cel puțin unele dintre probleme sunt legate de sistemul de nume de domeniu sau DNS, care funcționează ca o agendă telefonică pentru internet. Când un utilizator tastează o adresă web – cum ar fi facebook.com – atunci computerul trebuie să o transforme într-o adresă IP, care este o serie de numere, astfel încât să poată accesa datele care alcătuiesc pagina pe care doriți să o vedea.
Cu Facebook oprit, totuși, acest sistem nu funcționează: computerul caută numerele pe care vrea să le vadă, dar numerele nu sunt acolo. Serverele Facebook ar trebui să le furnizeze, dar agenda telefonică este în realitate goală.
Asta înseamnă că oricine încearcă să acceseze site-ul va vedea un cod de eroare, în funcție de browserul pe care îl folosește. Aplicațiile ar putea funcționa puțin diferit – vor afișa în continuare conținut existent, cum ar fi mesaje WhatsApp sau postări pe Instagram – care au fost deja descărcate,

 » sursa: www.r3media.ro