CARACATIȚA PE ALE CĂREI TENTACULE SCRIE PSD, PNL, UDMR ȘI USR – CRITICII.RO

2 min read
CARACATIȚA PE ALE CĂREI TENTACULE SCRIE PSD, PNL, UDMR ȘI USR – CRITICII.RO

Mafia compusă din PSD și PNL, secondată de veșnicul partener, UDMR, dar și de USR, acum chipurile din Opozitie, nu mai are bani să-și onoreze „obligațiile” (pensiile speciale și de-a dreptul nesimțite, salariile astronomice ale politicienilor, subvenția pentru partidele poltice etc).

Ce face caracatița pe ale cărei tentacule scrie PSD și PNL? caută soluții pentru a face rost de bani, în loc să ia măsuri pentru reducerea aparatului de stat și a birocrației.

Soluții sunt, chiar foarte simple și aplicabile imediat. Ceea ce înseamnă că nu se dorește de către partidele aflate (încă) la guvernare. Singura formațiune care a luat atitudine și care a venit cu măsuri concrete este Alianța pentru Unirea Românilor.

Atât timp cât același sistem conduce de 32 de ani, oricare măsură de creștere a taxelor și impozitelor pentru a aduce bani la bugetul de stat ar fi inutilă, deoarece banii vor fi folosiți tot pentru pomparea în propriile structuri, nicidecum pentru investiții.

Doar eliminarea pensiilor speciale și a subvențiilor pentru partidele politice, ar rezolva o parte din probleme. Este ca și cum o persoană supraponderală ar renunța pentru început doar la dulciuri. Tot ar slăbi. Sigur, nu suficient. Dar a fi un prim pas.

Aparatul guvernamental. O altă problemă majoră care implică o cheltuială pe măsură. Pentru ce avem 20 de ministere? Doar pentru a avea ce funcții să împărțim? Elveția, spre exemplu, are doar 7 ministere. Și este totuși Elveția. Aceasta trebuie să facă parte dintr-o măsură mai complexă: reducerea numărului de instituții centrale și descentralizate care astăzi sunt în număr de peste 4.000.

Vă aduceți aminte de referendumul legat de reducerea numărului de parlamentari? Dacă s-ar aplica rezultatele acelui referendum, am avea doar 300 de parlamentari, nu peste 450 câți sunt în prezent. S-ar face o economie substanțială, bani care pot fi folosiți pentru investitii.

Cum să crești impozitele pentru firme și taxele pentru români? Tot românii și antreprenorii români să plătească nota de plată pentru dezmățul politicienilor? Așa ceva este inadmisibil!

În loc să ajutăm companiile greu încercate, noi le punem taxi mai mari? Să nu uitam că acestea susțin funcționarea României. Avem nevoie de un stat suplu, fară birocrație.

Priviti partea buna a acestor inițiative din partea PSD și PNL: își sapă singure groapa pentru 2024. Românii s-au saturat. Le-a ajuns cuțitul la os.

2024 este anul patrioților, al conservatorilor, al celor care luptă alături și pentru români!

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.