Cât valorează viața unui român. Familia unui bărbat ucis de urs, despăgubită cu 35.000 de euro

2 min read
Cât valorează viața unui român. Familia unui bărbat ucis de urs, despăgubită cu 35.000 de euro

Angelica Lefter
– 31 mai 2023 20:04

O familie va primi despăgubiri de 35.000 de euro de la stat pentru că un membru i-a fost ucis de urs. Sentința definitivă a fost dată de magistrații Curții de Apel Brașov.Dacă până acum Ministerul Mediului oferea despăgubiri fermierilor care sufereau pagube în urma atacurilor animalelor sălbatice, precum ursul, iată că instanța a decis într-un caz în care victimă a căzut un bărbat, că familia acestuia trebuie să primească despăgubiri.
Instanța a hotărât ca familia unui bărbat ucis de urs să primească 35.000 de euro (foto: republikanews.ro)
Ministerul Mediului va plăti 35.000 de euro familiei unui bărbat din comuna Teliu, județul Brașov, care a sfârșit în ghearele ursului, potrivit newsbv.ro.Bărbatul ucis a fost găsit de către un trecător în timp ce agoniza într-un șanț pe marginea DN10, cu fața sfâșiată încât i se vedea osul mandibulei, iar în zona pieptului i se vedeau coastele. Conform celor declarate de martor, locul în care a găsit victima este situat într-o zonă aflată în afara localității Teliu, în care există mai multe culturi de porumb, în aproprierea podului rutier de peste râul Tărlung. La rândul său, aceasta se află în preajma unei zone muntoase, la 2 km de pădurea care înconjoară localitățile Teliu și Dobârlău.Victima, atacată în condiții rămase neelucidate, se pare că a încercat să scape urcându-se în mașina parcată la marginea drumului, dar nu a mai reușit. În mașină au fost găsite urme de sânge. Bărbatului i s-a făcut rău și a căzut la marginea drumului.Martorii spun că până la ambulanță a mers pe picioarele lui. Cu toate acestea, avea să moară la spital.Soția victimei a dat în judecată Ministerul Mediului și a obținut o importantă sumă de bani
Soția acestuia bărbatului rănit mortal de urs a deschis proces în instanță împotriva Ministerului Mediului, cerând daune de de 50.000 de euro. Femeia a primit în primă instanță jumătate din suma cerută, adică 25.000 de euro, pentru ca în apel judecătorii să majorese suma cu încă 10.000 de euro. În total, suma obținută de soția victimei se ridică la 35.000 de euro.

Atacurile animalelor sălbatice, în special ale urșilor sunt frecvente în zonele de munte, acolo unde omul intră în arealul animalelor sau când ursul coboară în localități după hrană. Un caz similar este cel a unui crescător de animale, care a fost atacat și mutilat de urs în timp ce păzea o turmă de oi. Acesta a fost transportat de urgență la spital cu răzni în zona feței, scalpului, cât și a membrelor, dar și toracice.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.