Caută și vei găsi: ce descoperire incredibilă a făcut un copil de 6 ani pe o plajă

2 min read
Caută și vei găsi: ce descoperire incredibilă a făcut un copil de 6 ani pe o plajă

Sammy Shelton din Marea Britanie se plimba cu tatăl său pe plaja Bawdsey din Suffolk din apropierea casei căutând tot felul de pietre și de fosile pentru a le alătura la colecția sa. Nu mică i-a fost mirarea să găsească o piatră cel puțin bizară pe care a ridicat-o imediat. Fiind expert deja în fosile, și-a dat seama imediat că a găsit ceva extraordinar. 

Piatra ciudată avea o culoare închisă și forma unui triunghi. ”Comoara” descoperită de micuțul explorator era un dinte de megalodon, o specie extinctă de rechini, care a trăit acum aproximativ 23 – 3,6 milioane de ani, în timpul Miocenului timpuriu până în Pliocen. Dintele de rechin preistoric are peste 10 centimetri lungime iar puștiul a fost atât de încântat de descoperirea sa încât, conform spuselor tatălui său, doarme cu el în pat. „Sammy era mereu foarte încântat să descopere fosile și fragmente de dinți de rechini pe plajă, dar niciodată nu a găsit ceva atât de mare și de important”, a declarat tatăl copilului pentru bbc.com.

Tatăl copilului a trimit poze cu descoperirea fiului său profesorului Ben Garrod, un expert în domeniu, care a confirmat că este, într-adevăr, vorba despre un dinte de megalodon, un rechin de mari dimensiuni, ce putea ajunge la proporții uriașe de 16-18 metri lungime și 60 de tone în greutate. „Aparține unui megalodon, cel mai mare rechin care a existat vreodată. Asemenea colți nu se găsesc, de obicei, pe zonele de coastă ale Marii Britanii. Acesta este unul chiar în condiție bună”, a completat expertul. Așa că iată cum pasiunea unui puști de 6 ani l-a făcut faimos în lumea științifică dar și în Social Media, stârnind un val puternic de susținere și laudă din partea internauților. 

Citește și:

Un băiețel de 3 ani a supraviețuit singur 2 zile în sălbăticie.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.