Caz unic în Europa: copiii din România sunt singurii care sunt obligați să poarte mască și la ora de sport. Situația pe țări

2 min read
Caz unic în Europa: copiii din România sunt singurii care sunt obligați să poarte mască și la ora de sport. Situația pe țări

Elevii din România care s-au întors la școală pe 8 februarie trebuie să poarte masca inclusiv la ora de sport, caz unic în Europa.
În țările din Uniunea Europeană copiii nu trebuie să poarte mască la ora de educație fizică. În Franța, însă, organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, în timp ce în Cehia nu se fac orele de sport.
Conform reglementărilor actuale, copiii, cu excepția preșcolarilor, trebuie să poarte masca de protecție în permanență în timp ce se află în școală, implicit și la orele de sport.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Ministerul Educației a formulat mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun cu regulile în școli, una dintre acestea vizând desfășurarea orelor de educație fizică:
„Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, precum și după finalizarea orei de educatie fizică”.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că masca nu trebuie purtată în timpul orei de educație fizică, deși inițial spusese că trebuie purtată la toate orele, cedând la insistențele Ministerului Sănătății.
Care este situația în alte state europene, conform Hotnews:
Austria – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, dar poate fi recomandată în cazurile în care este necesar.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.